Lenkeblokk Icon Følg Kommunalpolitisk toppmøte direkte her

- KS vil gjøre 2019 til lokaldemokratiets år. På årets Kommunalpolitisk toppmøte skal vi diskutere rammene for folkestyret i dag, og hvordan vi kan sikre et godt lokalt forankret demokrati også i framtida, sier Gunn Marit Helgesen.

Lenkeblokk Icon Gunn Marit Helgesens åpningstale

I 2019 feirer vi 100 år med stemmerett for alle, og over 10.000 representanter skal i september velges inn i nye kommunestyrer og fylkesting. Samtidig er tilliten til politikere og rammene for lokalt selvstyre under press.

- Snakker vi så mye om mistillit at det går troll i ord?  Bidrar vi alle til at mistillit og polariseringen forsterkes og blir vedtatte sannheter? Hva kan vi eventuelt gjøre for å motvirke utviklingen, er spørsmål som vil bli diskutert under årets Kommunalpolitiske toppmøte. Vi ønsker i år å løfte frem betydningen av lokaldemokratiet for Norge og samtidig heie fram det lokalpolitiske engasjementet, sier Helgesen.

Lenkeblokk Icon Se bilder fra Kommunalt politisk toppmøte her

Terje Svabø, journalist og tidligere programleder, skal lose 600 kommunale ledere gjennom både samtaler og debatter i løpet av toppmøtet.

For å dele sin kunnskap, inspirere og diskutere tematikken kommer blant andre:

  • Monica Mæland, Kommunal- og moderniseringsminister 
  • Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS
  • Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet
  • Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og Sveriges tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt
  • Arvid Moss, president i NHO
  • Stortingsrepresentanter, ordførere og eksperter
Lenkeblokk Icon Se hele programmet