Sted: Digitalt

Tegneseriestripe LUNCH
Gjengitt med tillatelse av Børge Lund.

Lunsj med LUNCH

PÅMELDING

Praktisk informasjon

Tid: 22. oktober 2021 kl. 11.00 - 12.00

Sted: Digitalt

Pris: Gratis kr

Region: Oslo

Hvordan formidler man faget sitt på best mulig måte? Når blir språket for generelt, og når blir det for detaljert? Hva skal til for å nå fram med et budskap? Disse spørsmålene får du svar på 22. oktober!

 

Gjennom tegneserien LUNCH har Børge Lund observert og karikert språket i norsk arbeidsliv. I stripene viser han fram språklige absurditeter både i uformelle samtaler og i viktige strategidokument. Han vet mye om hva som gjør at kommunikasjonen kan kollapse totalt. Lund tar oss også med bak kulissene i arbeidet med Stavanger kommunes nye språkprofil.

 

Både Børge Lund og Kristin Høie Walstad fra Stavanger kommune har jobbet med språket i arbeidslivet i 10 år, og de har gjort seg en del felles observasjoner. Dette ga ga grunnlag for et givende samarbeid om Stavanger kommunes språkprofil, som er rikt illustrert med tegneseriestriper fra LUNCH. Walstad vil fortelle om grunnen til at Stavanger kommune oppdaterte språkprofilen sin, om lanseringen av språkprofilen, og hvordan de jobber for å få ansatte til å etterleve kravene om klarspråk.

 

Forskningsinstituttet Sintef utvikler teknologi og formidler kunnskap til samfunnet. Adam Tzur vil fortelle hvordan Sintef arbeider med klarspråk for å nå ut med forskningen sin. Han vil gi oss noen eksempler på hva slags endringer en tekst har gått gjennom før publisering, og han vil fortelle hva som må til for at både forskerne og kommunikasjonsrådgiverne skal bli fornøyde med en tekst.

 

Må man skrive langt og skrike høyt for å bli hørt? Med innlegget «Føringer om høringer» vil Anna Senje fra Språkrådet gi noen gode råd om skriving av høringssvar.

 

 

KONTAKT