Sted: Digitalt

Illustrasjon involvere brukerne

Klart språk, bedre juss

PÅMELDING

Praktisk informasjon

Tid: 07. mai 2021 kl. 11.00 - 12.00

Sted: Digitalt

Pris: Gratis kr

Region: Oslo

I webinaret får du presentert Språkrådets veiledning med skreddersydde skriveråd som kan gjøre språket ditt klarere uten at det går ut over innholdet og presisjonsnivået. Du får høre om Mattilsynets erfaringer med å skrive brukerorienterte og digitaliseringsvennlige regler, og om metodene UiO bruker når jusstudenter skal lære å skrive regelverk.

Webinaret er for deg som

Program

Derfor er klart språk i regelverk viktig
ved produktutviklingssjef Ida Marie Pedersen i Zinzino

Godt språk i regelverk
ved seniorrådgiver Anna Senje i Språkrådet

Stadig flere jurister fremmer klarspråksidealet. Språkrådets ferske veiledning Godt språk i regelverk inneholder skreddersydde skriveråd som kan gjøre jusspråket klarere uten at det går ut over innholdet og presisjonsnivået. I dette innlegget får du informasjon om og smakebiter fra veiledningen. Veiledningen finner du på klarspråk.no.


Hva skal til for å lage klar, presis og digitaliseringsvennlig juss?

ved jurist Solveig Bjørnerud Khan i Mattilsynet

Uklart regelverk førte til tvil, misforståelser og klager. Slik jobbet Mattilsynet for å foreslå tydelige og gode regler som sparer brukerne og det offentlige tid og penger.


Lovlab som metode

ved førsteamanuensis Jon Christian Nordrum ved Det juridiske fakultetet ved UiO

I Lovlab lærer jusstudenter å utforme lovgivning gjennom å skrive Jusstudentenes offentlige utredninger (JOU) på oppdrag fra virkelige oppdragsgivere. Lovlab brukes som en utprøvingsarena for verktøy og metoder som kan brukes når man skal skrive virkelige relger. I innlegget får du konkrete tips om hvordan man kan jobbe sammen om å skrive lover og regelverk.

KONTAKT