Midler til reisestøtte finansieres av EØS-ordningene 2014-2021 i programmet«Local Development, Poverty Reduction and Inclusion of Vulnerable Groups», hvor KS er samarbeider med det bulgarske «Ministry of Education and Science».

Norske aktører kan være kommune, fylkeskommune eller annen offentlig virksomhet, frivillige organisasjoner og privat næringsliv som ønsker å møte bulgarske kommuner for å diskutere mulig samarbeid.

Hvordan få reisestøtte?

For å få reisestøtte må det søkes forhåndsgodkjenning av reise minimum 2 uker før planlagt reise. Maksimum støttebeløp er 3 000 Euro per person for inntil 3 personer. Støtte kan søkes så lenge det er midler.

Informasjon og søknadsskjema finner du her:
https://www.eeagrants.bg/en/programs/local-development/news/vzmozhnost-za-vsichki-potenczialni-kandidati-da-polzvat-dvustranniya-fond

Midler til prosjektsamarbeid

Fra nå og utover vil det bli lyst ut midler til prosjektstøtte innenfor to ulike tema. Disse temaene er: henholdsvis etablering av ungdomssentre (2 utlysninger) og barnehager. Det er bare bulgarske kommuner som kan søke og mange ønsker en norsk prosjektpartner.  I forbindelse med utlysningene er det etablert en database der bulgarske kommuner som er interessert i å søke midler og ha en norsk partner. Kontaktpersoner på denne listen skal være engelsktalende.

Se lenken under for mer informasjon om interesserte kommuner :

https://www.eeagrants.bg/en/programs/local-development/news/trsite-li-partnor-za-svmestni-proekti

For mer informasjon : Ta kontakt med våre bulgarske samarbeidspartnere på epost tz.guerdjikova@mon.bg; m.teodorova@mon.bg; m.valova@mon.bg, eller kontaktpersoner i KS , Gunnbjørg Nåvik og Kiira Keski-Nirva (etter 29.juli)