Til hovedinnhold

Verktøy

Her finner du verktøy for innovasjon- og digitaliseringsarbeid.

Artikler

Foto: Designit

Innovasjonsguiden - Nytt, nyttig, nyttiggjort

Innovasjon kan bety så mye, og det kan være krevende, men også spennende arbeid! Utforsk denne guiden for å lære mer om hvordan du kommer i gang med innovasjonsprosesser.

Innovasjonsbarometeret 2020Foto: Trigger

Innovasjonsbarometeret 2020

Innovasjonsbarometeret 2020 er en undersøkelse av innovasjon i kommunale virksomheter i fem sektorer: Helse og omsorg, oppvekst og utdanning, sosial sektor, teknisk sektor og kultursektoren.

Klarspråk – involver brukerne og mål effektenFoto: Bly as

Klarspråk – involver brukerne og mål effekten

Forstår innbyggerne det (fylkes)kommunen skriver? Her finner du verktøy for å kartlegge forbedringspotensialet i tekster, få innspill fra brukerne og måle effekten av språkarbeidet.

Klart språk i digitale løsningerFoto: Bly AS

Klart språk i digitale løsninger

Klart språk er avgjørende når innbyggerne skal bli selvbetjente og få en god brukeropplevelse.

Klart språk i kommunesektorenFoto: Bly

Klart språk i kommunesektoren

Ta tak i tekstene – bli en klarspråkskommune! Én av tre forstår ikke innholdet i offentlig informasjon. Dette er et demokratisk og et økonomisk problem. Søk om støtte, delta på kurs og få hjelp til klarspråksarbeid i din kommune.

KS LæringFoto: Feber Design

KS Læring

KS Læring er en e-læringsportal for kommuner og fylkeskommuner. Her finner dere kurs og andre kompetansetiltak laget for og med kommunal sektor. KS Læring er kommunal sektors digitale arena for læring og deling.

Foto: Illustrasjon: BLY

Motta nyheter om digitalisering og innovasjon

Vil du vite det siste om nasjonale utviklingsprosjekter, om de nyeste initiativene og hva KommIt-rådet diskuterer? Digitaliseringsarbeidet pågår i et høyt tempo. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det som skjer.

Foto: Trigger

Støtteverktøy til Utenfor-regnskapet

Utenfor-regnskapet og Veikart for tjenesteinnovasjon er gode metodikker til bruk i utviklingen av nye forebyggende innsatser for barn og unge. Nå er det laget et støtteverktøy som gjør det enklere å bruke dem i sammenheng.

Foto: SIKT

Tjenestedesign

Tjenestedesign legger vekt på å forstå menneskers faktiske behov, og bruker dette som utgangspunkt for å skape helt nye tjenester og forbedre eksisterende tjenester.

Veikart for tjenesteinnovasjonFoto: Bly

Veikart for tjenesteinnovasjon

Veikart for tjenesteinnovasjon er en verktøykasse for deg som vil skape bedre tjenester for innbyggerne i din kommune.

KONTAKT