Arendal kommune er motoren bak Fremtidens kommuner, og samarbeider med KS og en rekke andre partnere for å sette innovasjon høyere på dagsorden i offentlig sektor. Fremtidens kommuner er en viktig arena som løfter tema for deg som er opptatt av å løse samfunnsutfordringer på nye måter.  

- Det handler om å være tett på. Ingen kan løse de virkelige store utfordringene alene. Det må løses med åpenhet i møte med andre, mener konferanseleder, Erik Bøylestad.

Hvem er Norges mest innovative kommune?

Kommunene ønsker å samarbeide bedre med innbyggerne og privat næringsliv. I år vil vi vise at dette styrker lokaldemokratiet, og at det blir bedre løsninger. Man ser en direkte verdiskaping i næringslivet av dette, sier Bøylestad som er stolt over at Arendal kommune er vertskap for en konferanse som har vokst seg såpass stor.

Det er 19. gang konferansen blir arrangert i Arendal, og Fremtidens kommuner har blitt til den største konferanse for innovasjon i kommunesektoren.

Samarbeid skaper innovasjon

Bøylestad ser at samarbeid gir nye løsninger. Arendal kommune er opptatt av å involvere innbyggerne, og spesielt prosjektsamarbeidet “Med hjerte for Arendal”, hvor kommunen, KS Agder og fem frivillige organisasjoner samarbeider, har blitt lagt merke til av andre kommuner.

Vekst og utvikling

På årets konferanse kommer en rekke spennende nasjonale og internasjonale foredragsholdere som skal snakke om alt fra livsglede, organisert kriminalitet og helsesamarbeid. Danske Peter Espersen skal snakke om samskaping for vekst og utvikling i Arendal kulturhus fredag 7. juni. Dette innlegget er åpent for alle.

- Vi setter fokus på hvorfor involvering, engasjerte innbyggere og samskaping er viktig i utviklingen av fremtidens velferdstjenester, sier Bøylestad.

Konferansen Fremtidens Kommuner arrangeres i Arendal 6. til 7. juni

Lenkeblokk Icon Program og påmelding