Til hovedinnhold

Kompetanse og verktøy

Her finner du ulike kompetansetiltak og verktøy du kan bruke innen digitalisering og teknologi.

Artikler

DigihjelpenFoto: Feber Design

Digihjelpen

Denne netthåndboken er ment som hjelp til kommuner som ønsker å utvikle eller videreutvikle veiledningstilbud i grunnleggende digital kompetanse for sine innbyggere. Her finner du tips og råd for etablering og utvikling av et kommunalt veiledningstilbud.

Veiviser skal hindre dataangrep og digitale hendelserFoto: BDO

Veiviser skal hindre dataangrep og digitale hendelser

Veiviseren skal øke fokus på sikkerhet og personvern hos kommunalt ansatte. Målet er å bidra til å redusere sikkerhetsrisikoen når ansatte utfører sine daglige arbeidsoppgaver. Månedens tiltak er fokus på at mobile enheter er personlige.

Informasjonssikkerhet og personvernFoto: Illustrasjon: Bly

Informasjonssikkerhet og personvern

Informasjonssikkerhet, digital beredskap og personvern er en forutsetning for gode innbyggertjenester. Kommunal sektor samarbeider for å håndtere utfordringene. På denne siden får du tips og råd og kan lese om felles initativ som er tatt på området.

Klarspråk – involver brukerne og mål effektenFoto: Bly as

Klarspråk – involver brukerne og mål effekten

Forstår innbyggerne det (fylkes)kommunen skriver? Her finner du verktøy for å kartlegge forbedringspotensialet i tekster, få innspill fra brukerne og måle effekten av språkarbeidet.

Klart språk i kommunesektorenFoto: Bly

Klart språk i kommunesektoren

Ta tak i tekstene – bli en klarspråkskommune! Én av tre forstår ikke innholdet i offentlig informasjon. Dette er et demokratisk og et økonomisk problem. Søk om støtte, delta på kurs og få hjelp til klarspråksarbeid i din kommune.

Klart språk i digitale løsningerFoto: Bly AS

Klart språk i digitale løsninger

Klart språk er avgjørende når innbyggerne skal bli selvbetjente og få en god brukeropplevelse.

Verktøykasse plan- og byggesakFoto: Scanstock

Verktøykasse plan- og byggesak

Verktøykassen er et hjelpemiddel i arbeidet med å digitalisere plan- og byggesaksområdet i kommunene. Her vil du finne relevante verktøy for bruk i lokale omstillingsprosjekter.

Foto: Illustrasjon: BLY

Motta nyheter om digitalisering og innovasjon

Vil du vite det siste om nasjonale utviklingsprosjekter, om de nyeste initiativene og hva KommIt-rådet diskuterer? Digitaliseringsarbeidet pågår i et høyt tempo. Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det som skjer.

KONTAKT