Kommune-Los er en egen samling inne i Los 3.0 og kan hentes ut som en maskinlesbar RDF-fil

Last ned kommune-Los.

Hva er LOS?

Los er en terminologi for å kategorisere og beskrive offentlige tjenester. Los er tilrettelagt for bruk i lenkede data-miljøer. Los er tilgjengelig som en nedlastbar RDF/XML-fil i tråd med SKOS-standarden. Et enkelt API gjør det mulig å gjøre oppslag på URI-ene.

Hva kan Los brukes til?

Los kan brukes til å kategorisere og beskrive tjenester og ressurser. Slik som for eksempel datasett, API-er og informasjonsmodeller. Det kan også brukes til å optimalisere søk på nettsider ved hjelp av flerspråklighet, hjelpeord og synonymer.

Los kan brukes som parallellkorpus (bokmål, nynorsk og engelsk) for oversettingstjenester og maskinlæring, og til å kategorisere offentlige tjenester og ressurser på tvers av landegrenser (tilrettelegging for EUs Single Digital Gateway).

Gi tilbakemelding

All videre utvikling skjer på grunnlag av innmeldte behov.

Difi er sekretariat for forvaltning av Los 3.0. En arbeidsgruppe vil ta stilling til behov for endringer hver 3. måned i 2020.

Primært ønsker vi å motta tilbakemelding via Github. Tjenesten er gratis men krever at du oppretter en bruker. Innspillene kan med fordel deles opp i flere oppgaver (issues) som sendes inn enkeltvis.

Gi tilbakemelding her.

Se hele Los 3.0 hos Difi/Los.