I år er det Sømna kommune, Øvre Eiker kommune og Moss kommune som er nominert til prisen årets frivillighetskommune 2021. 

Prisen Årets frivillighetskommune ble opprettet av KS og Frivillighet Norge i 2016. I fjor var det Lørenskog kommune som stakk av med prisen

- Formålet med prisen er å løfte frem kommuner og fylkeskommuner som arbeidet godt med frivillighetspolitikk, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS og leder av årets jury.

- Alle de tre nominerte kandidatene er gode forbilder og de fortjener alle heder for godt arbeid, sier hun.

Eksempler til etterfølgelse

Kriteriene som juryen fatter sin beslutning på bygger på samarbeidsplattformen mellom KS og Frivillighet Norge

- De tre finalistkommunene er alle gode eksempler for andre kommuner og fylkeskommuner som ønsker å utvikle og forankre en frivillighetspolitikk, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge og jurymedlem.

Frivillighetens dag

5. desember er frivillighetens dag. Det blir markert med fest og faglig påfyll på Sentralen.  Da åpner Frivillighetens år 2022 og det blir delt ut årets priser på Rådhuset i Oslo. Les mer om arrangementet her.

Dagen derpå, arrangerer Frivillighet Norge og KS et arrangement faglig påfyll for ledere på Sentralen i Oslo. Da kommer også kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen for å dele ut prisen til Årets frivillighetskommune. Les mer og meld deg på her