Vi mangler i stor grad forskning som retter seg mot offentlig forvaltning og utvikling av kulturfeltet som et integrert fagfelt i kommunesektorens samlede ansvar. På oppdrag fra KS kartlegger Oxford Research og Proba Samfunnsanalyse kommunesektorens ambisjoner for, kompetanse om og organisering av kulturfeltet.

For å etablere en kunnskapsoversikt gjennomføres det en undersøkelse som skal gå til øverste ledere av kulturfeltet i kommunen. KS håper at alle kommuner vil delta i undersøkelsen.

Forskningen skal bidra til å gi kommunesektoren et oppdatert kunnskapsgrunnlag for å ta gode beslutninger om retning og innsatsområder for kulturfeltet i årene som kommer. Noen av spørsmålene som FoU-prosjektet søker svar på, er hvilke ambisjoner kommunene har på kulturfeltet, og hvilke grep som bør tas for å understøtte disse. Som følge av den manglende oversikten over kommuners kulturambisjoner, prioriteringer og politiske planer, har prosjektet et sterkt fokus på forankring og planer for lokal kulturpolitikk.