Fagseminaret avholdes tirsdag 18. mai kl. 12.00–15.00, og seminarer arrangeres som et nettmøte, via videomøtetjenesten Zoom.

Påmelding er nå mulig her

Påmeldingsfrist: 12. mai. Seminaret er gratis.

Stortingsmelding 18 (2020-21) "Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge" presenterer barne- og ungdomskulturfeltet, inkludert kulturskolen, som «eit samla politisk satsingsområde på nasjonalt nivå».

Målgruppa for fagseminaret er ledere, pedagoger, politikere og andre som er tilknyttet den kommunale kulturskolen og dens samarbeidsparter lokalt, regionalt og nasjonalt: barnehage, grunnskole og videregående skole, universitets- og høgskolesektoren, relevante etater og organisasjoner kommunalt og statlig, det frivillige kulturliv og andre kunst- og kulturaktører.

– Formålet med fagseminaret er å la «feltet selv» respondere på det regjeringen har skrevet i meldingen, og tenke  hvordan vi forholder oss til dette, sier Torkel Øien, rådgiver i både KS og Norsk kulturskoleråd. 
– Et annet mål med fagseminaret er å løfte fram noen sentrale tema, slik at arbeidet med disse områdene kan forberedes og startes, i dialog med de ulike aktørene, så snart som mulig.

– Regjeringen vil at alle barn og unge får tilgang til et mangfoldig kulturliv der de kan delta, skape, lære og mestre, uansett hvor de bor i landet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.
– Kulturskolen er kjempeviktig i dette arbeidet. Vi skal ha en kulturskole som når flere elever og som har et bredt tilbud. Derfor har vi lagt fram en melding som peker på kulturskolens muligheter og utfordringer slik at vi sammen kan bidra til en styrket kulturskole fram framtiden.

Les nyhetssak på kulturskoleradet.no