Fredag 19. mars 2021 ble den første stortingsmeldingen om barne- og ungdomskultur, Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge, lagt frem av Kulturdepartementet ved kulturminister Abid Raja og Kunnskapsdepartementet ved kunnskapsminister Guri Melby.

En viktig del av den kulturelle grunnmuren i kommunene, og ett av temaene som er tydelig omtalt i meldingen, er kulturskolen.

KS og Norsk kulturskoleråd har i en toårsperiode samarbeidet om en felles satsing på kulturskoleområdet med prosjektet Fremtidens kulturskole.

Målet er å informere om prosjektet og hvordan kommunene kan dra nytte av dette i sin egen kommune.

Som et ledd i prosjektet Fremtidens kulturskole tilbyr prosjektpartnerne KS og Norsk kulturskoleråd nå tre temapakker som gjør at alle regioner og kommuner kan nyttiggjøre seg materialet i rapporten «På vei mot Fremtidens kulturskole». Temapakkene – er nå tilgjengelig på nettsida Fremtidens kulturskole på kulturskoleradet.no.

Informasjon om temapakkene er sendt til alle landets kommuner ved ordfører. Der fortelles det også om prosjektet Fremtidens kulturskole, rapporten På vei mot Fremtidens kulturskole og pilotprosjektet Kulturskole 3.0 – Kulturskolen som utviklingsaktør i Fremtidens kulturskole.

 Videre oppfordres KS' åtte regioner og Kulturskolerådets ti fylkesavdelinger til å møtes «lokalt» i løpet av prosjektperioden, med Fremtidens kulturskole på agendaen, blant annet ved å vise fram gode eksempler på hvordan kulturskolen kan virke sammen med andre kommunale tjenestetilbud i dagens og fremtidens kommune.

Les ordførerbrevet