Les mer
-
Strategikonferanser
Alle regionkontorene i KS arrangerer hvert år strategikonferanser for folkevalgte og administrative ledere. Konferansene er med på å legge grunnlaget for forhandlingene i lønnsoppgjøret og hvordan vi best møter utfordringer og muligheter fremover.
-
Hvordan skal Rikslønnsnemndas kjennelse iverksettes?
17. februar 2023 kom Rikslønnsnemndas kjennelser i tvistene mellom KS, Utdanningsforbundet, Skolenes Landsforbund og Norsk Lektorlag i forbindelse med hovedoppgjøret 2022. Lønnsendringene skal nå iverksettes for medlemmer av disse tre organisasjonene.
-
Prosess for tvungen lønnsnemnd
27. september grep arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen inn i lærerstreiken med tvungen lønnsnemnd. Resultatet blir trolig først klart i februar.
-
KS støtter utredning av utfordringer i økonomi og lønnsdannelse
KS støtter LOs og NHOs initiativ om å nedsette et utvalg for å se på utfordringer for norsk økonomi og lønnsdannelse, men foreslår et bredere perspektiv.
-
KS-podkast: Etter streiken
Lærerstreiken endte som kjent i tvungen lønnsnemnd. Kunne den ha vært avsluttet på annen måte? Arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø er gjest i ukas episode av KS-podden "Der livet leves".
-
Konsekvenser av tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken
I denne artikkelen redegjør vi for de praktiske konsekvensene av at Regjeringen har foreslått tvungen lønnsnemnd i arbeidskonflikten mellom KS og Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag.
-
– Nå må vi se framover og utvikle skolen sammen
– Det er svært synd at partene ikke klarte å bli enige om en løsning og at det må tvungen lønnsnemnd til. Men vi er glade for at 150.000 streikerammede barn og unge nå kan komme tilbake på skolen, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.
-
– En veldig trist dag
– Det er en trist dag. Vi har jobbet hardt og strukket oss svært langt. KS hadde håpet å finne en løsning på streiken, slik at elevene kunne komme tilbake til skolen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.
-
– Full støtte til håndteringen av streiken
KS’ hovedstyre har møte og annet program i Kirkenes denne uka. Midt i en langvarig og alvorlig lærerstreik var det også medieinteresse for diskusjonen om streiken.
-
KS beklager at det ikke ble streikeløsning
– KS beklager at meklingen med Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag ikke førte til en løsning med dem, slik at elever kunne komme tilbake på skolen, sier Tor Arne Gangsø, arbeidslivdirektør i KS.
-
Barns rettigheter til undervisning under og etter en streik
KS får mange bekymrede henvendelser fra både foresatte og kommuner som skoleeiere om elevers læringstap på grunn av manglende undervisning og andre konsekvenser av streiken. Les mer om barns rettigheter til undervisning under og etter en streik her.
-
Fortsatt mekling med to lærerorganisasjoner
Riksmekleren inviterte partene til frivillig mekling søndag 18. september. Utdanningsforbundet forlot meklingen etter to timer, men det er fortsatt dialog med Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag.
-
Spørsmål og svar om lærerstreik
KS er blitt enig med alle andre enn de tre lærerorganisasjonene om et godt, samlet lønnsoppgjør. Bare de tre lærerorganisasjonene har sagt nei og valgt å streike. Les mer om lønnsoppgjøret og lærerstreiken her.
-
KS har foreslått en løsning på streiken
– Det er svært beklagelig og helt unødvendig at Utdanningsforbundet varsler en kraftig opptrapping av streiken når partene er midt i en prosess. KS har presentert et konkret løsningsforslag, sier KS' arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.
-
Unge, nyutdannede lærere er vinnere i lønnsoppgjøret
Lærere er ikke blitt nedprioritert i årets lønnsoppgjør i kommunesektoren. Alle unge, nyutdannede er vinnere – inkludert mange tusen lærere.
-
– Opptrapping gjør skolestart vanskelig for flere elever
– Utdanningsforbundets opptrapping av streiken vil gjøre skolestarten vanskelig for enda flere elever. Det er et stort ansvar å ta etter at barn og unge har hatt en tøff skolehverdag i to år under pandemien, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.
-
– Lærerstreik vil gjøre skolestart vanskeligere for elever og foreldre
– En opptrapping av streiken vil føre til en vanskelig skolestart for elever og foreldre. Det er svært uheldig etter to år med pandemi, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.
-
Her streiket lærerorganisasjonene
Streiken ble avsluttet ved tvungen lønnsnemd tirsdag 27. september. Da streiken ble avsluttet var 8488 lærere i streik i 18 kommuner og 10 fylkeskommuner.
-
Hovedtariffoppgjøret 2022 – iverksetting og kommentarer
KS’ medlemmer har vedtatt forslaget til ny hovedtariffavtale (HTA). Alle arbeidstakerorganisasjonene, bortsett fra Utdanningsforbundet (UDF), Skolenes landsforbund (SL) og Norsk Lektorlag (NLL), har vedtatt forslaget til ny HTA.
-
Lønnsoppgjør for kommunene i havn
Meklingsresultatet i tariffoppgjøret er godkjent av landets kommuner og fylker i uravstemning med rekordhøy oppslutning.