Utdanning og oppvekst

Gratulerer med dagen!

Unge stemmer er verdt å lytte til. I Radøy kommune inntar seks ungdommer talerstolen på grunnlovsdagen. I Kommunespeilet kan du lese talen til Maria (16).

Gratulerer med dagen!
Barn i 17. mai-tog med norske flagg. Foto: Scanstock photo

Radøy er en øykommune i Hordaland med omkring 5000 innbyggere. Kommunen har et stort engasjement for barn og unge.

Ungdomskoordinator i kommunen Katarina Birkeland er stolt av de seks representantene i ungdomsrådet, som holder tale 17. mai.

- Ungdomsrådrepresentantene er tøffe, dyktige og har skrevet seks flotte og inspirerende taler. Det som er flott på Radøy er at ungdommen blir tatt på alvor og engasjerer seg i lokalmiljøet, sier Birkeland. 

Maria Stevnebø Rye (16) skal holde hovedtalen på Bø, mens leder av ungdomsrådet Steffen Vestheim Sævdal (17) skal holde appell ved Velferdssenteret under prosesjonen på Manger. 

- Jeg var en smule sjokkert over å bli spurt, men synes samtidig det er ei ære å få holde 17. mai, sier Maria som går 1. året i helse- og sosialfag på Austrheim videregående skole. Hun brukte bare fem minutter på å bestemme seg for å svare ja.

Maria Stevnebø Rye snakket om hva samfunnet krever av unge i dag og hun trakk frem det flotte ungdomsmiljøet i kommune.

- Ungdommane våre imponerer stadig, sier ordfører Jon Askeland, som hadde ideen om å be ungdomsrådet om å holda fredsappellen ved kransnedleggelsene i Radøy i år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Gratulerer med dagen!