Ordførerpraten

Rune Høiseth (Ap), ordfører i Larvik kommune

I Larvik er Rune Høiseth (59) stolt av kommunens helsesektor, med sitt fokus på at man skal kunne eldes med glede. Innen utdanning ser ordføreren et behov for flere videregående skoler.

Rune Høiseth (Ap), ordfører i Larvik kommune
Rune Høiseth er ordfører i Larvik.

Nevn tre gode grunner for å besøke din kommune:
Når dere besøker Larvik vil dere bli møtt av en by med fjordutsikt. Rundt om i kommunen finnes det flere tettsteder med egen identitet og særpreg - spesielt kystkulturen. Stavernfestivalen og andre arrangementer, store som små, dominerer sommeren i Larvik. Musikk- og kulturlivet blomstrer i kommunen vår, og fritids- og rekreasjonsmulighetene er mange.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
I vår region, altså Vestfold og Telemark, er det for meg mest aktuelt å besøke Bamble, Porsgrunn og Skien for nærmere samarbeid.

Skøytebane i Larvik. Foto: Larvik kommune.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Jeg blir stadig overrasket over alle ildsjelene og den frivillige innsatsen rundt om i kommunen. 

Hvilken snor klippet du sist?
Den siste snoren jeg klippet var under en offisiell åpning av en innendørs skytebane i Styrvoll. Dette nye, fantastiske anlegget har blitt til takket være innsatsen til Styrvoll Skytterlag, Lardal jeger og fiskelag, og Lardal Revolver og Pistolklubb.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Jeg vil tro det er Facebook jeg bruker mest. Facebook er en fin plattform for å synliggjøre og følge med på hva som skjer rundt forbi. Jeg synes det er et fint sted å kommunisere fra.

Hva mangler i din kommune?
Hvis jeg skulle ha trukket frem noe som mangler i min kommune, må det være flere videregående skoler og høyere utdanning. Vi trenger og ønsker også flere statlige arbeidsplasser.

Hva er du mest stolt av at dere har fått til i kommunen?
Jeg er stolt av at vi har en økonomi i balanse og at vi har skaffet oss et økonomisk handlingsrom. Vi tilfører også barn og unge gode vilkår gjennom idretten, lag og foreninger. Vi har gode tiltak i helse- og omsorgssektoren og legger nå til rette for å sertifisere åtte sykehjem som «Livsglede for eldre». Dette er et flott tiltak for å kunne eldes med glede. Jeg må vel også innrømme at jeg er stolt av alle strendene våre, her i Norges største camping-kommune.

Kjærra Fossepark i Larvik. Foto: Larvik kommune.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
De ville jeg brukt på å ta med alle barn og unge på tur rundt om i hele kommunen. Jeg ville vist dem våre historiske steder og besøkt fremtidsrettede bedrifter. Turen ville også gått med til å vise frem landbruket og alt som dyrkes i kommunen vår. Vi er en kommune på over 800 kvadratkilometer fra fjord til fjell, så det er et stort mangfold å vise frem.

Fakta om Larvik kommune

Ordfører: Rune Høiseth (Ap)

Areal: 812,66 km²

Folkemengde: 46.557

Fylke: Vestfold

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Rune Høiseth (Ap), ordfører i Larvik kommune