Ordførerpraten

Runar Bålsrud (V), ordfører i Hurdal kommune

I Hurdal ønsker ordfører Runar Bålsrud (55) å styrke samarbeidet i frivilligheten og øke rekrutteringen til frivillig arbeid for ungdom. Det starter med å legge til rette for enda bredere og innholdsrike fritidstilbud.

Runar Bålsrud (V), ordfører i Hurdal kommune
Runar Bålsrud er ordfører i Hurdal kommune.

Nevn tre gode grunner for å besøke din kommune:
For det første er vi en kommune med masse natur, med gode muligheter for friluftsliv og friluftsaktiviteter sommer som vinter. Det er vel anvendt tid å enten nyte gode skiturer om vinteren, kjøre i alpinbakken eller nyte late dager på badestrendene ved Hurdalsjøen. Ellers er det verdt å besøke Norges første økolandsby, som er bygd og bygges videre i Hurdal. På vinteren arrangeres VM i spark utfor med nærmere 1000 deltakere og flere tusen tilskuere. For å skjønne hva det innebærer er man nødt til å komme hit for å oppleve det. Jeg må også nevne Hurdal Verk med sin unike historie.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Det må være flere av kommunene i Lofoten og Vesterålen. Jeg er utrolig fascinert over naturen der, med fjellene, havet og de flotte fiskeværene som små diamanter i en barsk natur. Lofoten og Vesterålen er et område jeg ønsker å legge sommerferien min til i nær framtid.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Jeg tror det må være rollen som sådan. Det er vanskelig å tenke seg helt hvordan det er å være ordfører før man har vært det. Man føler et stort ansvar i rollen fordi den omfatter utrolig mye. Det er et stort spenn fra veldig hyggelige arbeidsoppgaver til vanskelige og tragiske situasjoner for enkeltpersoner som man kommer tett på. Selv om man omgås veldig mange personer daglig, kan du føle deg ensom som den eneste heltidspolitikeren med en helt annen rolle enn den administrative ledelsen. Ordførerrollen er svært givende, men også krevende. 

Hvilken snor klippet du sist?
Oj, det er ikke så ofte at vi klipper snorer i Hurdal. Jeg tror åpningen av Aktivitetshuset var min forrige «ordentlige» snorklipping. Før det klippet jeg snor på åpningen av en av de flotte gapahukene som Hurdal Turlag og Hurdal Lions har laget.


VM i spark i Hurdal. Foto: Terje Hermansen.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Jeg er nok ikke av de som bruker sosiale medier så veldig aktivt. Jeg bruker Facebook for å nå ut med informasjon eller legge ut enkelte opplevelser i dagliglivet. Jeg er også på Twitter, men leser nok mer enn jeg skriver der.

Hva mangler i din kommune?
Et ordentlig sentrum med noe mer næringsliv, servicetilbud og ikke minst folk. Vi jobber med planene for å utvikle et sentrum, men det har tatt litt lengre tid enn planlagt. Nå skal sentrumsplanen være klar neste vår, så jeg håper det er startskuddet for mer utvikling og byggeaktivitet.

Hva er du mest stolt av at dere har fått til i kommunen?
Det var stort å få bygget en helt ny skole med kultursenter og idrettshall i 2013. Det har vært mye fram og tilbake de siste 15 - 20 årene om hvordan skolene skulle organiseres og hva man skulle bygge. Ellers er jeg stolt over at kommunestyret vedtok et ganske spenstig bærekraftvedtak i september 2014, som har gitt oss en tydelig retning i samfunnsutviklingen.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Jeg ville ha lagt til rette for et enda bredere og innholdsrikt fritidstilbud, særlig med lavterskelaktivieter, hvor man både kunne drevet med organiserte og uorganisert aktiviteter. Dette handler ikke bare om penger, men hvordan man i større grad kan samarbeide på tvers blant frivilligheten og også øke rekrutteringen til frivillig arbeid.

Fakta om Hurdal kommune

Ordfører: Runar Bålsrud (V)

Areal: 284,95 km²

Folkemengde: 2.910

Fylke: Akershus

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Runar Bålsrud (V), ordfører i Hurdal kommune