Ordførerpraten

Mona Pedersen (LL), ordfører i Karlsøy kommune

Ordfører Mona Pedersen (50) trekker frem Karlsøys mange festivaler, kyst og lokalmat som gode grunner til å besøke kommunen. Kommunens vedtak om å bestå som egen kommune har gitt henne god innsikt i både utfordringer og muligheter.

Mona Pedersen (LL), ordfører i Karlsøy kommune
Mona Pedersen er ordfører i Karlsøy kommune og representerer Lokale lister.

Nevn tre gode grunner for å besøke Karlsøy:
Først og fremst er vi en kommune bestående av 600 øyer, holmer og skjær. Vi har en flott og spektakulær kyst, mye av kommunen ses best fra sjøsiden. En båttur rundt i kommunen vil være en flott og givende opplevelse!

En annen grunn er at det de siste årene har kommet til flere matprodusenter, innen både sjømat, landbruk og grønnsaker. Her produseres det salater, syltetøy, fiskekaker, bacalao, pinnekjøtt av kje og pølser av storfe. Vi har utrolig mye spennende lokalmat å by på. Her har vi også næringsdrivende som er kreative og innovative, noe som er med på å sette kommunen på kartet.

Sist, men ikke minst, så er vi en kommune med en travel festivalkalender! Fra juni til september er det mye spennende å oppleve på mange av øyene innen kulturliv. Den årlige Karlsøyfestivalen er en internasjonal arena for både musikk og samfunnsaktuelle temaer.


Solnedgang i Karlsøy kommune. Foto: Karlsøy kommune.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Jeg er ikke så bereist i eget fylke som jeg skulle ønske jeg var, og en rundreise spesielt i Nord-Troms hadde vært en flott opplevelse.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Det er utrolig mye man plutselig over natten skal kunne, ha forståelse for og ha en mening om. Jeg var nok ikke klar over hvor stort arbeidsområdet egentlig er, så dette har vært en flott læringsprosess. Samtidig er jeg så heldig at jeg oftere enn andre får møte kommunens innbyggere på mange forskjellige arenaer. Jeg får ha mange gode samtaler om de tingene som opptar de som bor i Karlsøy. Dette er veldig givende og til stor nytte i den jobben jeg skal gjøre.

Hvilken snor klippet du sist?
Jeg har ikke klippet noen snor enda, men har vært heldig å få delta i mange jubileer og andre åpninger rundt om i kommunen. Den siste var «Dans i Karlsøy», en stor festival som arrangeres årlig på Hansnes.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
De sosiale mediene jeg bruker mest er Facebook og Snapchat, selv om jeg sjelden tar noen bilder selv. Facebook er et greit sted for å følge med på hva som rører seg rundt om i både egen kommune og i landet ellers. Det er også greit å holde kontakt med de man ser sjelden.


Festival i Karlsøy. Foto: Karlsøy kommune.

Hva mangler i din kommune?
Det er ikke helt lett å peke på én ting, men en flerbrukshall er noe som står høyt oppe på ønskelisten for mange. Flere boliger for de som vil etablere seg her er også mangelvare.

Hva er du mest stolt av at dere har fått til i kommunen?
I de to årene jeg har vært ordfører har vi jobbet mye med å få på plass kommuneplanens samfunnsdel, samt strategisk næringsplan. Nå som vi har vedtatt å bestå som egen kommune er det viktig å ha en plan for de veivalgene vi må ta for å skape vekst. Dette har vært et omfattende arbeid med mange involverte, og vi har fått god innsikt i egne utfordringer og muligheter.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Jeg ville brukt penger på å finne et mer egnet sted for ungdomsklubben, et sted som også er tilpasset personer med funksjonsnedsettelse.

Fakta om Karlsøy kommune

Ordfører: Mona Pedersen (Lokale lister)

Areal: 1.091,59 km²

Folkemengde: 2.273

Fylke: Troms

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Mona Pedersen (LL), ordfører i Karlsøy kommune