Ordførerpraten

Inger Haldis Løite (Ap), ordfører i Gjerstad kommune

Ordfører Inger Haldis Løite (59) har jobbet aktivt for å legge til rette for økt næringsvirksomhet i Gjerstad. Hun ønsker flere kompetansearbeidsplasser som et bidrag til å få kommunens unge tilbake til bygda etter endt utdanning.

Inger Haldis Løite (Ap), ordfører i Gjerstad kommune
Inger Haldis Løite er ordfører i Gjerstad kommune.

Nevn tre gode grunner for å besøke Gjerstad:
Det blir vanskelig å komme med bare tre grunner. Først og fremst vil jeg nevne at Gjerstad har hyggelige og trivelige mennesker. Her kan hele familien få spennende og unike opplevelser. Vi har kort vei til sjø og til hei med mange flotte turløyper å velge i, både for korte og lengre turer.

I Gjerstad kan du også besøke Norges største regnskog i «Den lille dyrehage». Her kan du oppleve frittlevende eksotiske dyr og over 170 forskjellige plantearter! Langt inne i Gjerstads skoger kan du få en overnatting helt utenom det vanlige. I «Trehyttene i Gjerstad» kan man oppleve det magiske ved å bo ute i naturen, høyt oppe i furutoppene i komfortable og moderne tretopphytter.

Det bør også være interessant for potensielle næringsdrivende og gründere å besøke Gjerstad. Vi kan tilby flotte næringstomter i et attraktivt område helt inntil E18.


En av trehyttene i Gjerstad. Foto: Gjerstad kommune.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Da vil jeg selvsagt anbefale å besøke vår nabokommune, den sjarmerende trehusbyen Risør.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Jeg kan vel ikke si at det er noe som har overrasket meg spesielt, men det kan innimellom være noe frustrerende hvor lite du kan styre din egen hverdag i denne jobben. Ingen dag er lik og det dukker alltid opp noe du må håndtere der og da. Men det er jo også dette som gjør jobben så spennende og interessant. Å være ordfører gir en unik mulighet til å påvirke utviklingen i egen kommune, noe som er både lærerikt og til tider utfordrende. Når man er ordfører møter man også innbyggerne på en litt annen måte enn tidligere. Jeg ser tydeligere det store engasjementet og arbeidet mange legger ned for at Gjerstad skal være et godt sted å bo.

Hvilken snor klippet du sist?
Det var da jeg åpent «Bygdestasjonen» i Egddalen. Et spennende tilskudd og tilbygg på den lokale- YX stasjonen, som er et populært samlingssted for folk som bor i den øvre delen av bygda.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Jeg bruker mest Facebook fordi det er der jeg treffer flest av gjersdølingene som er aktive på sosiale medier. Det er en grei og enkel måte å få spredt informasjon og gladnyheter fra Gjerstad på.

Hva mangler i din kommune?
Vi skulle gjerne hatt flere arbeidsplasser, spesielt kompetansearbeidsplasser som kan bidra til å få ungdommen vår tilbake til bygda etter endt utdanning. Vi mangler også en idretts-/flerbrukshall, men det håper jeg vi kan klare å få til i løpet av denne kommunestyreperioden.

Hva er du mest stolt av at dere har fått til i kommunen?
Jeg er stolt av det vi har fått til på Brokelandsheia. I løpet av de siste 20-30 årene har dette stedet endret seg fra å være et skogholt der E18 gikk gjennom, til å bli et nærings-/handelssenter og et attraktivt boligområde. Her har vi fortsatt et stort potensiale for å bygge ut og vi har flotte næring- og boligtomter i området. Kommunen har i flere år jobbet aktivt for å legge til rette for en ny stasjon når sammenkoblingen av Sørlands- og Vestfoldbanen blir en realitet.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Da hadde jeg spurt Ungdomsstyret vårt som representerer ungdommen i bygda, og brukt pengene til det ungdommen selv måtte ønske seg.

Fakta om Gjerstad kommune

Ordfører: Inger Haldis Løite (Ap)

Areal: 322,14 km²

Folkemengde: 2.511

Fylke: Aust-Agder

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Inger Haldis Løite (Ap), ordfører i Gjerstad kommune