Ordførerpraten

Ida Stuberg (Sp), ordfører i Inderøy kommune

Inderøy kan pryde seg med å være et av Norges åtte nasjonale bærekraftige reisemål. Ordfører Ida Stuberg (35) er stolt av hva innbyggerne og de næringsdrivende i kommunen får til.

Ida Stuberg (Sp), ordfører i Inderøy kommune
Ida Stuberg er ordfører i Inderøy kommune.

Nevn tre gode grunner for å besøke Inderøy:
I kommunen finnes «Den Gyldne Omvei», en sammenslutning av flere bedrifter som driver med mat, kunst og reiseliv. Langs «Den Gyldne Omvei» kan du besøke kunsthåndverkere i sine verksteder, produsenter av gårdsmat og drikke, historiske minnesmerker, galleri, kunstmuseum og en skulpturpark. Her kan du spise og sove godt i fredelige omgivelser. Inderøy er dessuten et av åtte nasjonale bærekraftige reisemål. Vi har også et flott kulturlandskap som samspiller med fjorden. Vi har en nesten 18 mil lang strandlinje, og sammen med et aktivt beitebruk, sørger det for et nydelig landskap. Til sist må jeg nevne de vakre broene. Straumbrua, som krysser Straumen der Borgenfjorden løper ut i Trondheimsfjorden, og Skarnsundsbrua som er en vakker skråkabelbru. Disse binder sammen kommunen og er egentlig kunstverk i det offentlige rom.


Panoramabilde av Straumen på Inderøy. Foto: Inderøy kommune.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Jeg synes det er utfordrende å trekke frem én enkelt kommune blant alle de flotte i vårt langstrakte land. Men ettersom Trøndelag blir ett fylke fra nyttår, kunne jeg tenkt meg å bli enda bedre kjent med flere av kommunene i dagens Sør-Trøndelag slik at jeg har en grei oversikt i eget fylke i alle fall!

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
En ordfører skal oppmuntre og heie på gode initiativer. Før jeg gikk inn i lokalpolitikken visste jeg jo at det var mange som gjorde mye bra i Inderøy. Men at jeg skulle bli så enormt stolt og takknemlig over alt innbyggerne og næringsdrivende i kommunen får til, det var jeg ikke helt forberedt på. Inderøy er ikke en kjempestor kommune, men menneskene som bor og arbeider her er initiativrike og handlekraftige - så menneskene som bor i Inderøy er en annen grunn til at stedet er verdt et besøk.

Hvilken snor klippet du sist?
Det er ikke snorklipping så ofte, men det blir noen åpninger. Den siste var nok femårsjubileet og sommerutstillingen på Saga her i Inderøy. Saga er et internasjonalt senter for fotografi. Hun som startet opp fotosenteret har skapt et eget lite univers inne i Saga. Med utgangspunkt i motiver rundt om i vakre omgivelser i Inderøy, og andre steder i verden, har hun sørget for å sette Inderøy på verdenskartet innen foto.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Instagram og Facebook er kanaler det er enkelt å holde seg oppdatert på og som når ut til ganske mange. Jeg har nok forbedringspotensialer med tanke på bruken av sosiale medier.

Hvordan skal du tilbringe årets sommerferie?
Jeg har allerede brukt en liten uke i Østersund på fotballturnering med ungene. Ellers er det lite som er fastlagt. Jeg liker å gå på turer i Inderøy. Det er mange flotte oppmerkede kulturstier – også i nabokommunene. Jeg ser frem til Trøndersk matfestival i begynnelsen av august der næringslivet i Inderøy deltar med egen stand.


Skarnsundbrua i Inderøy kommune. Foto: Inderøy kommune.

Hva mangler i din kommune?
Jeg ønsker selvfølgelig stadig flere innbyggere hjertelig velkomne til Inderøy. Vi begynner å merke utfordringer knyttet til rekruttering innenfor helse- og omsorg, og da sykepleiere spesielt.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
De ville jeg brukt på flere møteplasser for ungdom, på deres premisser, og en skikkelig pott til transport slik at alle får mulighet til å benytte seg av den. Det hadde også vært fint med en ytterligere styrking av helsesøstertjenesten.

Fakta om Inderøy kommune

Ordfører: Ida Stuberg (Sp)

Areal: 365,67 km²

Folkemengde: 6800

Fylke: Nord-Trøndelag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Ida Stuberg (Sp), ordfører i Inderøy kommune