Ordførerpraten

Even Aleksander Hagen (Ap), fylkesordfører i Oppland

Hver uke i sommer kommer vi til å intervjue ulike ordførere fra hele landet. Først ut er landets yngste fylkesordfører, Even Aleksander Hagen (29).

Even Aleksander Hagen (Ap), fylkesordfører i Oppland
Even Aleksander Hagen er fylkesordfører i Oppland og er først ut i artikkelserien Sommerpraten.

”Det er ingen grunn til å reise ut av fylket for å få en begivenhetsrik sommer.“ - Even Aleksander Hagen

Nevn tre gode grunner for å besøke Oppland:
Spreke opplevelser, kule festivaler og vanvittig trivelige folk! Jeg anbefaler alle å feriere i Oppland. Vi er allerede det største hytte- og campingfylket, i tillegg til at vi har mange spennende arrangementer og attraksjoner.

Hvilken annen fylkeskommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Det eneste fylket i Norge jeg aldri har besøkt er Finnmark, så det måtte blitt en tur nordover. Jeg burde jo ha vært på Nordkapp og fått oppleve mer av det Nord-Norge har å by på.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Det er kanskje enda travlere enn jeg hadde forestilt meg. Jeg har observert to fylkesordførere før meg som løste jobben godt, men på svært ulike måter. Jeg tror det er viktig å finne sin egen form og sin måte å gjøre ting på. Du må trives med høyt tempo i dette vervet.

Hvilken snor klippet du sist?
Det var da jeg åpnet VRsmart på Energisenteret i Hunderfossen familiepark rett før sommeren. Det kombinerer VR-teknologi og læring på en strålende måte, og er unikt i sitt slag. Her kombineres de tre viktigste tingene vi kan satse på for framtida; nemlig teknologi, klima og ungdom. Man blir ekstra stolt når fylkeskommunen bidrar til å få realisert slike tiltak, og at vi kan bruke dette i konkret opplæring av elevene i de videregående skolene våre.

Fra åpningen av VRsmart i Hunderfossen familiepark. Foto: Are Søby Vindfallet.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Facebook er det som brukes mest i forbindelse med vervet, men det hyggeligste sosiale mediet er Instagram. Jeg prøver å synliggjøre det som er spennende med å være politiker, og forhåpentligvis vil enda flere engasjere seg.

Hvordan skal du tilbringe årets sommerferie?
Det blir Opplandsferie i år hovedsakelig på arrangement i Gudbrandsdalen og Valdres. Jeg er veldig glad i Trollrock på Beitostølen og det har blitt en tradisjon å besøke den festivalen. I tillegg liker jeg å få med meg Peer Gynt på Gålå og Kristinspelet på Jørundgard. Det er ingen grunn til å reise ut av fylket for å få en begivenhetsrik sommer.


Even Aleksander Hagen på Trollrock på Beitostølen.

Hva mangler i din fylkeskommune?
Vi er det eneste fylket som verken har kyst eller grenser til et annet land. Men vi klarer oss veldig godt med å være Norges navle, så det er ikke noe stort savn.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i fylkeskommunen din - hva ville du brukt de til?
Fylkestinget i Oppland skal til høsten vedta en ny ungdomsstrategi. Det viktigste temaet vi må ta tak i er ungdoms psykiske helse. Fylkesutvalget har allerede vedtatt at vi skal bidra til å øke bemanningen i skolehelsetjenesten. Vi må generelt jobbe for trivsel, kvalitet og god elevvelferd i Opplandsskolen slik at ungdom er motiverte til å fullføre utdanningen sin. 

Fakta om Oppland fylkeskommune

Ordfører: Even Aleksander Hagen (Ap)

Areal: 25.192 km²

Folkemengde: 187.820

Antall kommuner: 26

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Even Aleksander Hagen (Ap), fylkesordfører i Oppland