Ordførerpraten

Bjørn Iversen (Ap), ordfører i Verdal kommune

Ordfører Bjørn Iversen (65) kan fortelle at Verdal er kommunen som huser området der «Slaget som formet Norge» pågikk. Han er stolt av Verdal Industripark som sysselsetter over 3000 ansatte, men skulle gjerne hatt flere statlige arbeidsplasser.

Bjørn Iversen (Ap), ordfører i Verdal kommune
Bjørn Iversen er ordfører i Verdal.

Nevn tre gode grunner for å besøke Verdal:
Først vil jeg trekke frem Stiklestad - Norges symbolske fødested. Slaget på Stiklestad i 1030 blir kalt «Slaget som formet Norge» av våre mest sentrale historikere. På Stiklestad finnes det et nasjonalt kultursenter med et stort helårlig kulturtilbud. I den siste uka i juli under Olsokdagene, spilles «alle spels mor», nemlig Spelet om Heilag Olav. Spelet har 18.000 - 20.000 besøkende hvert år og er Norges årlige nest største kultur- og kirkefestival etter Olavsfestdagene i Trondheim.

En annen god grunn til å besøke Verdal er den årlige Vømmølfestivalen. Festivalen er arven etter verdalingen Hans Rotmo, og trekker tusenvis av deltakere på ulike inne- og utendørs arrangementer hvert år. Mest kjent er nok den store paraden. I år ble festivalen arrangert sist helg, med behørig og årviss TV-dekning på flere kanaler.

Til sist vil jeg trekke frem vår flotte natur. Verdal har store verneområder, en stor nasjonalpark, et nasjonalt laksevassdrag og mye mer!


Spelet om Heilag Olav. Foto: Espen Storhaug/Stiklestad nasjonale kultursenter.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Det må bli Trondheim. Det er en flott by med mange interessante tilbud. Trondheim er vår nærmeste storby - kun en times kjøring fra Verdal.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Jeg har egentlig ikke møtt på noen overraskelser. Jeg visste godt hva jeg gikk til.

Hvilken snor klippet du sist?
Det er mange oppdrag som innebærer snorklipping i løpet av et år, så det er fort gjort å huske feil. Jeg tror den siste snoren jeg klippet var under åpningen av den store Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag denne våren. I det siste har det også vært flere mindre oppdrag.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Det må være Facebook. På denne plattformen når jeg mange.

Hva mangler i din kommune?
Verdal har omtrent 15.000 innbyggere. Vi har en sentral beliggenhet i en trivelig og rimelig tett befolket region, med en arbeidsdeling mellom småbyene. Hos oss skulle vi gjerne hatt flere statlige arbeidsplasser.

Hva er du mest stolt av at dere har fått til i kommunen?
Jeg er stolt av at vi i Verdal har lykkes, gjennom brede partnerskap, med å utvikle Norges tredje største industripark. Verdal Industripark består av et sted mellom 165 og 170 bedrifter, over 3000 ansatte og omsetter for 8,5 milliarder årlig (offisielle tall fra 2016). Jeg er også fornøyd med at vi har gode velferdstilbud, jevn befolkningsvekst og en positiv flyttebalanse. 

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Jeg ville ha utviklet enda flere tilbud av ulike slag, i tillegg til idretten, for eksempel rundt Panzer/Ungdommens Hus i Verdal. For uorganisert ungdom er dette spesielt viktig, og det er alltid nye behov.

Fakta om Verdal kommune

Ordfører: Bjørn Iversen (Ap)

Areal: 1546,79 km²

Folkemengde: 14.849

Fylke: Trøndelag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Bjørn Iversen (Ap), ordfører i Verdal kommune