Ordførerpraten

Arnt Frode Jensen (Ap), ordfører i Herøy kommune

Øykommunen Herøy har nettopp åpnet sitt andre fergeleie og har dermed en god infrastruktur til havs. I september skal imidlertid ordfører Arnt Frode Jensen (63) til Kroatia for å seile i et ganske annet farvann.

Arnt Frode Jensen (Ap), ordfører i Herøy kommune
Arnt Frode Jensen er ordfører i Herøy kommune i Nordland.

Nevn tre gode grunner for å besøke Herøy:
Herøy kommune er fødestedet til dikterpresten Petter Dass. Her ligger også Herøy kirke kalt «Helgelandskatedralen», en steinalderkirke fra 1100-hundretallet. Kalken og begeret i kirken er gitt av nettopp Petter Dass og hans mor Maren Falk. Verdens største oppdrettsselskap, Marine Harvest, er etablert hos oss og produserer over 60 tusen tonn laks i året. Ellers er Helgelandskysten med sin natur vel verdt et besøk, godt egnet for sykling, øyhopping og kajakk.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Lurøy kommune er en fremgangsrik næringskommune hvor de får det meste til innen næringsutvikling. Lurøy er sammen med Herøy pionerene innen oppdrett av laks og ørret. Lurøy er også en sterk reiselivs- og fiskerikommune.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Det har overrasket meg hvor komplisert det offentlige systemet er. Du må ha lang fartstid for å få oversikt over de forskjellige ordningene. Vi har kommuner, fylkeskommuner, Storting og regjering. Dette er vanskelige farvann og orientere seg innenfor. Ofte lurer jeg på hvordan folk flest klarer å orientere seg.

Hvilken snor klippet du sist?
Det var ved åpningen av det nye fergeleiet i Herøy i mai. Dette er fergeleie nummer to i Herøy, noe som tilsier at vi har betydelige næringstransporter. Da vi er en øykommune er vi helt avhengig av gode, tilrettelagte transportløsninger.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Facebook er det eneste sosiale mediet jeg bruker. Jeg er ikke særlig aktiv selv, men følger godt med på det som blir lagt ut.


Arnt Frode Jensen synger duett med Hans Inge Fagervik. Foto: Trine Albrigtsen.

Hvordan tilbrakte du årets sommerferie?
Jeg var i København og besøkte min datter og mine barnebarn. Vi tok og med barnebarna til Legoland, noe som var veldig populært. I september skal jeg til Kroatia på seiltur sammen med tre andre par. Vi har leid en seilskute på over femti fot og skal selv være mannskap.

Hva mangler i din kommune?
Herøy er en kommune i vekst og trenger derfor flere hus. For en del år siden gikk folketallet bare nedover. Derfor bestemte kommunestyret å igangsette et prosjekt som fikk navnet «Økt bosetting». Dermed fikk vi fokus på folketallsutviklingen, noe som har betydd at folketallet igjen begynte å stige. For dette arbeidet har vi mottatt en rekke priser både nasjonalt og internasjonalt.


Utsiktsbilde over Herøy. Foto: Raymond Angel.

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Herøy har tilrettelagt godt for fotball og friidrett med tidsmessige anlegg. Vi har også bygd en idrettshall, men det er ikke alle som driver idrett innenfor disse grenene. For å nå flere ungdommer ville jeg ha bygget en crossykkelbane.

Fakta om Herøy kommune

Ordfører: Arnt Frode Jensen (Ap)

Areal: 64,37 km²

Folkemengde: 1788

Fylke: Nordland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Arnt Frode Jensen (Ap), ordfører i Herøy kommune