Ordførerpraten

Arnhild Holstad (Ap), ordfører i Namsos kommune

Ifølge ordfører Arnhild Holstad (54) har Namsos alt. Men kommunen vet å gjøre ting på sin egen måte. For når Holstad skal klippe snor, kan det godt hende hun må la saksen ligge og heller finne frem motorsagen.

Arnhild Holstad (Ap), ordfører i Namsos kommune
Arnhild Holstad er ordfører i Namsos kommune.

Nevn tre gode grunner for å besøke Namsos:
Først vil jeg nevne Rockehotellet Scandic Rock City hotell i byen. Vi har også enkel tilgang til fjell-, elve- og fjordfiske og en imponerende samling av gallerier, museer og opplevelsestilbud.


Utsikt over Namsos. Foto: Namsos kommune.

Hvilken annen kommune enn din egen vil du besøke og hvorfor?
Jeg ville besøkt Nærøy fordi jeg har feriehus på Namdalsidyllen Abelvær. Her er det tilgang til en av landets vakreste skjærgårder.

Hva har overrasket deg mest ved å være ordfører?
Det må nok være at det er en svært ensom jobb, til tross for at en møter mye folk hele tiden.

Hvilken snor klippet du sist?
Det har faktisk ikke vært så mye snorklipping. Jeg tror jeg må nesten et helt år tilbake, da jeg fikk gleden av å ta imot og formelt åpne en utsiktspaviljong på byfjellet Klompen. Paviljongen var en gave fra byens næringsliv og befolkning til Namsos kommune i forbindelse med byens 170-års jubileum. Og som seg hør og bør i sagbruksbyen Namsos, måtte jeg sage av en planke i stedet for å klippe snor under åpninga.


Barn går opp "Klompen" i Namsos. Foto: Namsos kommune.

Hvilke sosiale medier bruker du mest og hvorfor?
Jeg bruker Snapchat mest fordi de tre døtrene mine bruker det mest. Vi kommuniserer daglig på Snap. Da får jeg sett dem og barnebarnet mye, selv om de bor langt unna. Jeg bruker med andre ord dette sosiale mediet kun privat. I jobbsammenheng velger jeg som regel Facebook.

Hva gjorde du i sommerferien?
Årets sommerferie ble tilbragt i Namsos og på Abelvær i Nærøy kommune. I tillegg har jeg vært en uke til Samos i Hellas.

Hva mangler i din kommune?
Namsos er stor nok til å ha «alt» vi trenger og liten nok til å være trygg og oversiktlig. Men vi skulle gjerne hatt flere sykepleiere!

Hvis du hadde penger til et godt tiltak for ungdom i kommunen din - hva ville du brukt de til?
Da ville jeg foreslå å øke bemanningen og tilbudene på Lagre – ungdomshuset i Namsos. Jeg ville også ha vurdert å gi gratis treningstid for barn og ungdom.

Fakta om Namsos kommune

Ordfører: Arnhild Holstad (Ap)

Areal: 777,21 km²

Folkemengde: 13.051

Fylke: Nord-Trøndelag

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Arnhild Holstad (Ap), ordfører i Namsos kommune