Samfunn og demokrati

Det grønne livet på Hvaler

Når ikke administrerende direktør i KS Lasse Hansen styrer skuta i Kommunenes Hus, så nyter han fugleliv, blomster og hummerfiske på Hvaler.

Det grønne livet på Hvaler
Administrerende direktør i KS Lasse Hansen på brygga i Hvaler. Her har han bodd de siste syv årene. Han roser kommunens satsing på det grønne skifte.

”Alle vet at vi må gå i den retningen hvis kloden skal bestå.“ - Lasse Hansen, administrerende direktør i KS

Administrerende direktør i KS Lasse Hansen nyter ikke bare sommeren på Hvaler. Her bor han året rundt. Hansen er stolt av hva kommunen har fått til på kort tid.

- Å få til det grønne skifte og skape et lavutslippssamfunn kan vi ikke lykkes med uten kommunene. Det er bra at noen tar lederansvar og står foran som et godt eksempel, sier han.

Hansen viser til at Hvaler utnytter sitt potensiale ved å utnytte både sol og vind. Det er mange soldager og blåser ofte friskt i øykommunen.

I sjøkanten
Lasse Hansen ble ansatt som administrerende direktør i KS for tre år siden etter seks år som rådmann Fredrikstad. Han pendler til og fra Hvaler – av og til på sykkel.

- Når man først har flyttet ut hit og er så heldig å få bo i sjøkanten, så skal det mye til å flytte herfra igjen. Her er det fantastisk året rundt, sier han.

Det er syv år siden Hansen og kona kjøpte seg hus som grenser til nasjonalparken på Hvaler. Som gammel naturforvalter er Hansen opptatt av både dyrking, blomster og fugleliv. Høydepunktet er imidlertid i de mørkeste månedene på høsten.

- Da er det hummerfiske, så oktober og november er for meg ganske aktive måneder, sier han.

Bitt av basillen
Huset som ble bygd i 1931 trenger snart renovering. Hansen og kona planlegger å forbedre isolasjonen og få solceller på taket, slik at el-bilen kan få kortreist strøm.

- Det å bo i en kommune som er så engasjert i et smartere samfunn og miljøspørsmål er inspirerende. Hvaler peker retning. Alle vet at vi må gå i den retningen hvis kloden skal bestå. Med en kommune som satser, så blir det også lettere for innbyggeren å ta grep, sier han.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Det grønne livet på Hvaler