Helse, sosial og omsorg

Ønskes: Flere menn

Helse- og omsorgssektoren skriker etter menn. Det har Nøtterøy kommune gjort noe med. Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter har ansatt 35 menn og flere er på vei.

Ønskes: Flere menn
Sykepleier Frank Harald Sørvold ønsker seg flere mannlige kolleger. Som koordinator i Menn i helse rekrutterer han menn til sin arbeidsplass Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter i Nøtterøy kommune.

”Jeg fikk klem om morgenen og klem om kvelden. Det er veldig koselig å få gi av seg selv.“ - Odin Engebraaten, helserekrutt

Det er så mange gode minner, så mange gode øyeblikk. Det kan for eksempel være at en beboer med demens plutselig får noe av sitt gamle jeg tilbake. Vi snakker om gylne øyeblikk, og de har vi mange av på Bjønnesåsen, sier Frank Harald Sørvold.

Denne artikkelen ble publisert i Kommunespeilet første gang i 2015. 

Sørvold er 53 år og har jobbet som sykepleier i 23 av dem. Et yrke han elsker og er stolt av. De siste fire årene har han jobbet på Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter. Nå sitter han kinn mot kinn med Ella (84). Hun har et ertende smil og et lurt blikk, men snakker stadig om savnet etter ektemannen «Oddemann», som har gått bort.

Ella leser avisen med nylakkerte negler. Innredningen på avdeling Ramsholmen minner ikke mye om at vi er på et sykehjem. Det er friske blomster, bilder på veggene og fra radioen strømmer musikk fra en svunnen tid. Fire damer sitter i hver sin lenestol i mykt stoff fra 50-tallet.

Positivt for arbeidsmiljøet
Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter, som var splitter nytt i april 2015, ligger landlig til i Nøtterøy kommune, men med alle de viktigste servicetilbudene i nærheten. Bygningen huser 112 beboere og de fleste har en eller annen form for demenssykdom. Leder Reidar Thoresen er opptatt av å tenke nytt, både med tanke på rekruttering og trivsel.

- Med den demografiske utfordringen vi står overfor, så kan vi ikke fortsette å gjøre som vi gjør nå. Vi samarbeider med NAV og ser på hvordan vi fordeler arbeidsoppgaver internt hos oss. Vi skal ikke bruke sykepleiere, som vi har alt for få av, til å re senger. Og så er vi opptatt av å rekruttere flere menn, sier Thoresen.

Frank Harald Sørvold har stort sett vært omgitt av kvinnelige kolleger siden han utdannet seg til sykepleier i Hammerfest i 1992. Men på Bjønnesåsen bo- og aktivitetssenter er det annerledes. Bare på avdeling Ramsholmen jobber det nå 17 menn i stillinger som sykepleiere, helsefagarbeidere og pleieassistenter, og flere er på vei.

- Det vi har sett er at menn gjerne rekrutterer hverandre. Og flere av de som begynte i ung alder som pleieassistent vil gjerne utdanne seg videre til yrker i helsevesenet. Det er veldig hyggelig, sier Reidar Thoresen.

En studie fra Nordlandsforskning fra 2012 bekrefter dette: Flere mannlige ansatte i sykehjem eller hjemmetjeneste bidrar til at det er lettere å rekruttere menn.

- Det er helt sikkert forskning som viser at arbeidsmiljøet blir bedre med like mange kvinner og menn, men det er jo egentlig bare å se seg rundt. Det er en lettere tone og det er enklere å dempe konflikter, sier Frank Harald Sørvold.

Hunden Barack og en hottentott
To av Sørvolds kolleger er pleieassistent Chris Raymond Gjeldokk (37) og pleieassistent Vetle Krogstad Høyem (21). De er på vei inn for å hilse på Marit (88). Hun lyser opp når de to kommer på besøk.

- Å, er det ikke gutta mine, sier hun og slår hendene begeistret sammen.

På bordet ligger et ferdig løst kryssord og på veggene henger det familieportretter. Som tidligere frisør forstår ikke Marit seg på Vetles moderne frisyre, som har håret festet i en topp og barbert på sidene.

- Han er en hottentott, men han er gullgutten min uansett, sier Marit og gir ham en god klem.  

Gjeldokks schäfer Barack kommer tuslende etter og legger seg veloppdragent ved bena til Marit. Hun fryder seg og klør ham bak øret.

- Og jeg som var livredd hunder før. Det er ikke til å tro, sier hun og ler.

Motiverte elever  
I 2015 startet prosjektet Menn i Helse opp i Vestfold og Frank Harald Sørvold har hatt en deltidsstilling som prosjektkoordinator.  Nå har han tatt turen innom Kompetansebyggeren i Tønsberg. Han åpner døren til et av klasserommene. Her er det bare menn. Bulende muskler, snusbokser og halvtomme colaflasker. Elevene er tidligere dørvakter, båtbyggere, steinleggere, kokker og maskinoperatører. Dette er fremtidens helsefagarbeidere.

- Jeg var litt spent på hvordan det ville bli å jobbe med bare menn, men jeg har blitt positivt overrasket. De er veldig motiverte elever, sier lærer Stefan Carr.

Han er selv sykepleier og yrkesfaglærer og underviser i helsefagene ernæring, samhandling og yrkesutøvelse. Gutta som sitter her er heldige. De ble først plukket ut av 80 søkere. Deretter fikk 18 gå videre av totalt 30 som startet på rekruttperiode på et sykehjem i løpet av våren. De bærer alle t-skjorte med Menn i helses slagord: «Må ha det. Bare må ha det».

-Det var ren og skjær flaks at jeg ramlet borti dette, sier en av Menn i Helse-rektuttene, Rune Kraaknes (39). Til høyre Jørn Håland (39). 

En gullbillett
- Det er klart det er en gullbillett, sier Odin Engebraaten (40). Han er tidligere båtbygger og har jobbet over hele verden. Etter hvert ble arbeidet for tøft for kroppen. Heldigvis er han glad i mennesker og så helsesektoren som en mulighet. Han har bare gode minner fra Nes bo- og behandlingssenter i Tønsberg, hvor han hadde praksis.

- Jeg fikk klem om morgenen og klem om kvelden. Det er veldig koselig å få gi av seg selv, sier han og vender oppmerksomheten tilbake til prosjektoppgaven om en eldre afghansk kvinne som trenger hjelp.

For Kim André Forum, som tidligere har jobbet blant annet med salg, så har særlig en episode fra praksisperioden brent seg fast.

- Jeg brukte nesten to måneder på å få med meg en beboer ut i hagen. Det betyr så mye å gjøre en forskjell, sier han.

Menn med store hjerter
I tillegg til å koordinere samarbeidet med kommunene, Nav og Fylkeskommunen, er Frank Sørvolds jobb oppfølging av «rekruttene». 

- Dette er menn som har vært ute av arbeidslivet i lang tid, så det er klart at overgangen til studier og jobb med turnus er en stor overgang for mange, sier Sørvold. 

De utvalgte følger et komprimert studieløp i to år med økonomisk støtte fra NAV før de får fagbrev. Det er NAV som har ansvar for å plukke ut aktuelle kandidater. En av rekruttene, Roar Sæther (42), sier at han er utrolig takknemlig for hjelpen han har fått fra NAV og den muligheten han har fått.

- Jeg var langt nede på grunn av fysiske plager og trengte noe å gjøre. Jeg møtte en fantastisk rådgiver i NAV som har jobbet målrettet for meg, sier han.

Nå ser Sæther langt lysere på fremtiden og roser «Menn i helse».

- Tenk, på grunn av dette prosjektet så kan jeg hjelpe så mange andre. Det er fantastisk, sier han. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Ønskes: Flere menn