Forskning og innovasjon

Fem på Kommunalpolitisk toppmøte

Vi spurte fem av deltakerne på Kommunalpolitisk toppmøte hvor teknologiske de er – og hva de tenker om å lykkes med digitalisering?

Fem på Kommunalpolitisk toppmøte
Fra salen på Kommunalpolitisk toppmøte - årets viktigste møteplass for ordførere og rådmenn. Foto: Hege K. Fosser Pedersen, KS

”Både månelandingen og små steg er viktig når en jobber med digitalisering.“ - Øystein Johannessen, rådmann i Sømna kommune

1. Hvorfor er du på KPT?

2. Hvor teknologisk er du?

3. Hva skal til for å lykkes med digitalisering?

Marita Moltu, varaordfører Bergen kommune

- KPT er et strålende møtested der vi får påfyll om relevante temaer som berører kommunene. Like viktig er det å treffe andre, syns jeg.

- Jeg er nok for lite digital. Nå har jeg nettopp fått meg digipost, men jeg er vel en av de siste. Jeg har mye å lære.

- For å lykkes må vi gjøre det så enkelt som mulig. Det må være en lav terskel for at innbyggerne tar i bruk digitale løsninger.

Kjell Ole Hovde, teknisk sjef i Sigdal kommune

- Dette er både et pusterom i en travel hverdag. Samtidig gir det faglig påfyll og jeg får treffe mange spennende mennesker.

- Jeg er nysgjerrig på digitale løsninger og regner meg som nokså teknologisk. Samtidig er jeg opptatt av at etikk må ligge til grunn.

- Brukerperspektivet er viktig! Det er mange som ønsker å tjene penger på kommunesektoren, så jeg tror det er nødvendig med litt kritisk sans for å sikre at løsningene passer innbyggerne.

Torill Tjeldnes, rådmann i Folldal kommune

- Årets tema er veldig spennende. Og det er fint å treffe andre kolleger.

- Jo, jeg henger med. Jeg er veldig stolt av at vår kommune ligger i forkant når det gjelder velferdsteknologi, men det er klart at vi kjenner på at det er sårbart.

- Det offentlige Norge må ta et overordnet ansvar for digitaliseringen, og så må vi fortsette et godt samarbeid.

Thor Edquist, ordfører i Halden kommune

- Konferansen tar opp veldig interessante temaer, som alle kommuner har nytte av. Det blir også viktig å ta med kunnskap hjem.

- Jeg er ganske digital og pusher på for å ta i bruk de løsningene som finnes i kommunen. I Halden jobber vi mye med digitale løsninger. Norsk dataforening tildelte nylig Halden kommune en smartby-pris.

- Jeg tror det er viktig å få med alle ansatte i kommunene. Endringene må komme nedenfra og opp.

Øystein Johannessen, rådmann i Sømna kommune

- Jeg har vært rådmann i ett år og opplever at KPT er et av de viktigste møtestedene vi har i kommunesektoren. Kombinasjonen av innhold og nettverk gjør dette til et nyttig sted å være.

- Selv er jeg ganske digital. Jeg har tidligere jobbet med digitaliseringsstrategier, men kommunen har en vei å gå.

- Ledere må gå foran. Det er viktig at alle blir med, løsningene kan ikke bare være forbeholdt eliten. Jeg er opptatt av gode resultater og gevinstrealisering. Både månelandingen og små steg er viktig når en jobber med digitalisering.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: Fem på Kommunalpolitisk toppmøte