Forskning og innovasjon

En fremtidsrettet kommune

En kultur for endring er oppskriften på å lykkes med innovasjon, ifølge ordfører og rådmann i Sarpsborg kommune.

En fremtidsrettet kommune
Per Otto Skjøren er testperson i prosjektet eSenior og har blitt ekspert på trygghetsalarmen Wuzzi.

”Det handler om å bygge en innovasjonskultur.“ - Pål Nilsen, kommunikasjonssjef

Hva venter oss i fremtiden? Det vi vet er at vi blir stadig flere eldre i dette landet. Andelen eldre innbyggere over 80 år vil tredobles innen 2060. Eldrebølgen vil legge et formidabelt press på kommunenes tjenestetilbud. Stadig flere kommuner tenker nå nytt for å møte morgendagens utfordringer. Det er det som kalles innovasjon.

Denne artikkelen ble publisert første gang i Kommunespeilet mai 2017. 

Sarpsborg kommune tar innovasjon på alvor. I tillegg til eSenior-prosjektet, flyttet de første beboerne inn i et splitter nytt omsorgssenter på Valaskjold med det siste innen velferdsteknologi for tre måneder siden. Snart åpner Nord-Europas mest moderne sykehus på Kalnes. Kommunikasjonsavdelingen i Sarpsborg er hedret som best i landet på Facebook og har etablert et helt nytt intranett «sarpedia». Kommunen deltar i en rekke nettverk på den nyetablerte innovasjonsskolen og jobber aktivt med entreprenørskap i skolen.


Per Otto Skjøren er testperson i prosjektet eSenior. Her viser han ordfører Sindre Martinsen-Evje i Sarpsborg kommune hvordan trygghetsalarmen han har testet fungerer.

Et fattig utgangspunkt
Ordfører Sindre Martinsen-Evje (A) tror at gründerkulturen er noe som sitter i ryggraden til «særpingene» helt fra gammelt av.

- Vi hadde et fattig utgangspunkt og nå topper vi også de negative statistikkene når det gjelder kommuneøkonomi. Vi er rett og slett tvunget til å være i forkant og hele tiden jobbe innovativt, sier han.

Ordføreren påpeker at det er tverrpolitisk enighet om å satse på innovasjon og velferdsteknologi.

- Alle partiene i Sarpsborg kommune ser behovet for innovasjon og omstilling, sier Martinsen-Evje og legger til at han og rådmann Unni Skaar er helt på bølgelengde.

En kultur for endring
- Det jeg er mest stolt over at vi har en kultur for endring og utvikling i Sarpsborg kommune. Vi har dratt mange store utviklingsprosesser de siste årene, så de ansatte har blitt vant til å bli utfordret og tørr også utfordre andre, sier Skaar.

Sarpsborg kommune har jobbet konkret med innovasjon på mange enkeltområder. Neste skritt er å få en tydeligere overbygging. Kommunikasjonssjef Pål Nilsen er prosjektleder for et større innovasjonsprosjekt for hele kommunen.

- Vi skal kartlegge i hvilken grad kommunen er innovative. Det har grodd en del ulike prosjekter nede i organisasjonen. Først nå ser vi på det som en mer helhetlig og tverrfaglig satsing, som vi ønsker å synliggjøre for innbyggerne våre. Det handler om å bygge en innovasjonskultur, sier Nilsen til Kommunespeilet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 
Artikkel: En fremtidsrettet kommune