Hvem vinner klarspråkprisen for 2017?
Det var Stavanger kommune som stakk av med den aller første klarspråkprisen til kommunesektoren. Varaordfører i Stavanger kommune Bjørg Tysdal Moe tok imot prisen fra daværende kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto: KS

Hvem vinner klarspråkprisen for 2017?

Hvilken kommune eller fylkeskommune som får klarspråkprisen for 2017 blir klart på frokostseminar onsdag 21. mars. Det er andre gang kommuner og fylkeskommuner konkurrerer om en egen hovedpris.

Seminaret blir strømmet, og opptaket blir lagt ut på nettet etter seminaret. Lenke til sendingen blir lagt ut på klarspråk.no og her i denne artikkelen.

Meld deg på her

Tid: Onsdag 21. mars 2018 klokka 9.00 til 11.30

Sted: Oslo Konserthus, lille sal, Munkedamsv. 14, Oslo (Kart)

Påmeldingsfrist: 18. mars 2018

Program

Helsesista: Hvordan bruke språket for å bygge tillit hos unge i sårbare situasjoner?
Hele Norges «Helsesista», Tale Maria Krohn Engvik, kommer og forteller om sine erfaringer. Hun bruker ungdommens eget språk og mye humor når hun chatter om ting som mange synes det er flaut eller vanskelig å snakke om.

Klart (–) det lønner seg!
Kan vi virkelig bevise at klart språk gir færre misforståelser og mer fornøyde brukere, og at det faktisk påvirker både bunnlinje og ventelister i et sykehus? Kommunikasjonssjef Tore Bratt ved Helgelandssykehuset viser oss hvordan brukertilpassing og effektmåling kan gjøres i praksis.

Utdeling av klarspråksprisene
Statsråd Monica Mæland (Kommunal- og moderniseringsdepartementet) deler ut de fire klarspråksprisene.

Prisvinnerne har ordet
Lær av de beste og få inspirasjon! De fire prisvinnerne holder korte, faglig spissede innlegg om hvordan de har arbeidet med klarspråk.

Klar, men aldri ferdig? Betraktninger etter 10 år med klarspråksarbeid i staten
I 2008 startet planleggingen av prosjektet «Klart språk i staten». Ti år senere sitter vi igjen med mye erfaring og kunnskap. Regjeringen ønsker nå å satse enda mer på klart språk i forvaltningen. Hva krever det av oss? Har vi andre muligheter i dag enn vi hadde de første årene? Skal vi endre kursen og tenke nytt? Prosjektleder for «Klart lovspråk», Sissel C. Motzfeldt, deler sine erfaringer.

Det blir kaffe/te og enkel frokostservering fra kl. 08.15. I foajeen blir det utstilling der vi viser klarspråkskursene og andre verktøy i klarspråksverktøykassen.

Kort om klarspråksprisene
Klarspråksprisen for staten har vært delt ut hvert år siden 2009 og går til statsorganer som gjør en ekstraordinær innsats for å bruke et klart, godt og brukervennlig språk i sine tekster. I tillegg deles det nå ut en egen klarspråkspris for kommunesektoren, en temapris og utmerkelsen «Årets trekkhund».

Temaprisen for 2017 deles ut til en offentlig virksomhet (statsorgan, kommune, helseforetak osv.) som har arbeidet spesielt med klar, forståelig og mottakertilpasset informasjon om helse- og omsorgstjenester.

Anna Holm Vågsland

Anna Holm Vågsland

Prosjektleder for programmet Klart språk i kommunesektoren