Hatprat på dagsorden
Åpent arrangement for alle om hatprat under Kommunalpolitisk toppmøte 15. februar. Velkommen! Foto: Flickr

Hatprat på dagsorden

Under Kommunalpolitisk toppmøte  i Kristiansand arrangeres det et eget arrangement om hatprat på kveldstid. 

Kveldsarrangement om  hatprat går av stabelen mandag den 15. februar 2016 kl.19.00 til 19.45 på Håndverkeren Restaurant & Pub, Rådhusgata 15, Kristiansand. Arrangementet er åpent for alle.

-Internett og sosiale medier flommer over av hatytringer. Både folkevalgte og andre utsettes for slike ytringer. Det store omfanget av flyktninger og migranter som kom til Norge i fjor høst har ført til at den offentlige debatten har blitt enda mer preget av hatytringer. Politikere på både høyre- og venstresiden  utsettes for hatprat, sier rådgiver Christian Hellevang i KS.

Den 18.desember 2015 markerte KS sammen med Stortinget FNs internasjonale migrasjonsdag . Folkevalgte med minoritetsbakgrunn fra mer enn 20 kommuner/fylkeskommuner deltok på denne markeringen. En rekke av dem fortalte sterke historier om både hatytringer og andre former for trakassering i blant annet sosiale medier.

-Hatprat skaper utenforskap, men det er også en potensiell trussel mot lokaldemokratiet, sier Hellevang. Når debattklimaet blir så hardt som enkelte  opplevde det høsten 2015, kan det skremme folk bort fra både å delta i det offentlige ordskiftet og fra å ta på seg folkevalgte verv . Det er ikke en utvikling vi ønsker fordi det igjen vil svekke lokaldemokratiet, sier Christian Hellevang.

Program:

18:45                            Mingling (med mulighet til kjøp av forfriskninger)

19:00                           Åpning/velkommen til arrangementet v/ ordfører Harald Furre, Kristiansand kommune

19:03                           Hva er hatprat? Kort innlegg v/ Zakia Ahmed Akkouh, Det Europeiske Wergelandsenteret (EWC)

19:15                           En kort kommentar fra varaordfører Khamshajiny Gunaratnam, Oslo kommune

19:20                           En kort kommentar fra statssekretær Hanne CS Iversen, Justis- og beredskapsdepartementet

19:25                           Dialog mellom Zakia Ahmed Akkouh, Khamshajiny Gunaratnam og Hanne CS Iversen. 

19:45                           Slutt

Hvordan bidrar organisasjonene til integrering?

 

Christian Hellevang

Christian Hellevang

Rådgiver - frivillighet, boligsosialt, UU