KS-lederen gratulerer kongeparet
Kong Harald og Dronning Sonja tar imot styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, på Slottet fredag. Søndag er det 25 år siden Kong Harald og Dronning Sonja ble Norges kongepar. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

KS-lederen gratulerer kongeparet

17. januar har HM Kongen og HM Dronningen vært kongepar i 25 år. Når jeg på vegne av norske kommuner og fylkeskommuner gratulerer kongeparet med dagen, er det med en helt klar visshet om at jeg gjør det på vegne av et absolutt samlet Kommune-Norge.

Mange kjenner og verdsetter kommunenes sentrale plass i det norske folkestyret. Men få har evnet å vise sin anerkjennelse i en sånn grad som vårt kongepar. På disse 25 årene har de så langt rukket å besøke 376 kommuner. Det er et imponerende tall, og et talende uttrykk for det varme forholdet som har vært mellom norske kommuner og kongeparet gjennom alle disse årene.

Da kongeparet under Grunnlovsjubiléet inviterte alle Norges ordførere til Slottet, var det derfor ingen tilfeldighet. Som HM Kongen selv sa det i sin velkomsttale:

«Det at hver eneste av våre 428 kommuner har en folkevalgt politisk leder, er tegn på at demokratiet og folkestyret fungerer som det skal.»

Det er godt å kunne slå fast at vårt kongehus er en viktig støtte til vårt folkestyre. Jeg vet derfor at jeg snakker på vegne av alle ordførerne, fylkesordførerne og alle de mer enn 11.000 andre folkevalgte i kommuner og fylkeskommuner når jeg gratulerer kongeparet hjerteligst med de 25 år.

 

Gunn Marit Helgesen
Styreleder i KS

Foto: Cornelius Poppe/NTB scanpix