Kommunekartet i endring
Fra nyttår er Trøndelag ett fylke. I tillegg har 100.000 innbyggere i nye Færder, Larvik, Holmestrand og Indre Fosen fått ny kommune. Foto: Siv Dolmen

Kommunekartet i endring

Trøndelag har blitt ett rike og fire nye kommuner så dagens lys 1. januar 2018. Fra nyttår har Norge 422 kommuner og 18 fylkeskommuner.

Kommunekartet er fra 1. januar 2018 endret som følge av tre kommunesammenslåinger i Vestfold og en i Trøndelag. Samtidig er antall fylkeskommuner redusert fra 19 til 18 ved at Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag har smeltet sammen til Trøndelag fylkeskommune.

Les intervju med hele Trøndelags sjef Odd Inge Mjøen i Kommunespeilet 

I Vestfold har Nøtterøy og Tjøme blitt til Færder kommune, Larvik og Lardal til nye Larvik, og Holmestrand og Hof til nye Holmestrand. Kommunene Leksvik og Rissa har blitt til Indre Fosen kommune i Trøndelag.

1. januar våknet rundt 100.000 nordmenn i en ny kommune, skriver Kommunal rapport.

Nye nettsider 
Det er mye som skal på plass i en helt ny kommune. De nye kommunene har blant annet fått nye nettsider.

Færder kommune informerer om nye adresser og telefonnummer til alle sine tjenester i den nye kommunen. I Nye Larvik var det også mange privatpersoner som fikk ny adresse i forbindelse med sammenslåinger.    

- Vår nye kommune skal bygges på ambisjoner, fakta, kvalitet, kunnskap og felles verdier. Gode og åpne samarbeidsformer mellom politisk og administrativ ledelse og ansatte gir gode resultater, sier ordfører Rune Høiseth i Larvik kommune.

Go’stæmning
Nye Holmestrand kommune informerer om at den nye kommunen skal over på nytt saksarkivsystem. De ber derfor innbyggerne om tålmodighet på grunn av forventet lengre saksbehandlingstid i begynnelsen av januar.

Indre Fosen kommune har tatt i bruk flere kreative grep for å øke oppmerksomheten om kommunesammenslåingen. Det har blant annet blitt laget en egen låt og musikkvideo for Indre Fosen. Det er Go’stæmning som står bak samarbeidsprosjektet mellom Oppfølgingstjenesten i tidligere Rissa kommune og kulturskolen. Kommunesammenslåingen ble feiret med å invitere alle innbyggere til bryllupsnyttårsfest hos varaordfører i Indre Fosen Liv Darell 31. desember