Kommuneplan-konferansen 2019
Kommuneplankonferansen 2019 gjennomføres i Halden 11. og 12. februar. Foto: Henrik Diskerud Meyer

Kommuneplan-konferansen 2019

Konferansen gjennomføres 11. og 12. februar i Brygga kultursal i Halden. Du sparer 1.000 kroner hvis du melder deg på før 18. desember. Les mer om det spennende programmet her.

Påmeldingsskjema, kostnader, alternativer og lenke til programmet.

Det har dessverre tatt litt tid å få programmet så pass at det går an å melde seg på - fortsatt mangler noen navn, men de kommer innen kort tid. Det gjelder spesielt parallellseminarene, men overskriftene fra 1-7 skal gi mening slik at det skal være mulig å melde seg på ønskede seminarer. Hvert seminar gjennomføres to ganger med unntak av "Det akademiske kvarter" som har presentasjon av en masteroppgave og et pågående doktorarbeid.

Programmet er som alltid, omfattende og mye skal på plass, og programkomitéen er ganske så fornøyd. Allerede lørdag 9. februar starter en mini studietur/forforprogram med utgangspunkt i Fredrikstad, via Hvaler til Strømstad. Veien videre etter en natt i nabolandet snirkler seg gjennom det  historiske Haldenområdet inn i forprogrammet som presenterer Halden by og kommune på ulike faglige vis, blant annet får vi se byen fra Festningen både i daglys og under en middag med mye kultur, etter mørkets frembrudd.

Hovedprogrammet  som starter som alltid med ‘Moro med planteori’, er innholdsrikt,  med spennende og aktuelle temaer, en god blanding av forskning/utredning, praktiske erfaringer og forholdet mellom plan og politikk. Vi er heldige som får statsråd Monica Mæland, KMD, til å starte konferansen etter åpning ved fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth, og ordfører i Halden kommune, Thor Håkon Edquist. Deretter kommer innledere som jobber eller forsker tett på planlegging på løpende bånd! Her bør det være mye å hente med seg hjem enten i  kommuneplanen, næringsutvikling, sosial bærekraft eller annet. Det er bare å glede seg.

For de som ønsker mer påfyll, er etterprogrammet med besøk til Halden atomreaktor samt et opplegg rundt industribedriften Norske skog Saugbrugs innvirkning på byliv og sentrumsutvikling også å anbefale.

Kostnader
(se under Videre lesning nedenfor)

  • Vi har prøvd å holde utgiftene på de siste års nivå, blant annet takket være rause bidrag fra programkomitéens arbeidsgivere. Melder du deg på innen 18. desember, er prisen relativt gunstig, og er dere to eller flere av samme arbeidsgiver, går alle for medlemspris! Den 4. personen slipper deltakeravgift.
  • Da Halden by ikke har ett stort hotell, men to mindre, så bruker vi begge. Det ene ligger vegg i vegg med Halden kulturhus, det andre er en fin spasertur unna.
  • I forbindelse med etterprogrammet tirsdag, ser vi på mulighetene for at bussen kjører til Råde/Moss-området hvor det er flere tog- og bussavganger, kanskje også mot Gardermoen om vi får det til.

Årsmøte i Fkp 2019
Årsmøtet mandag 11. februar blir kl. 17.15 rett etter at det offisielle programmet er slutt. Vær med  å påvirke aktiviteter og retning for forumet og bli mer kjent med Fkp som organisasjon og  ikke minst alle Fkp'ere!