Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen gjelder for www.ks.no og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

KS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og IP-adresse og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er administrerende direktør som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert noen personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon.

E-postvarsling

På ks.no kan du abonnere på nyhetsvarsling på e-post. Fra siden www.ks.no/nyhetsvarsling registrerer du deg med din e-postadresse. Hver gang det publiseres nytt innhold på siden som du abonnerer, får du beskjed om dette via e-post. E-postadressen som registreres benyttes kun til nyhetsvarsling og det er kun administratorer som har tilgang til opplysningene. Dersom du melder deg av e-postvarslingen, blir e-postadressen din slettet.

E-postutsending håndteres av systemet Mailgun. Tjenesten lagrer kun metadata for sporbarhet og feilretting, ikke innholdet i e-postene. Metadataene slettes etter 14 dager.

Automatisk lagring av informasjon

Ks.no benytter som de fleste andre nettsteder informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg som bruker. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og du kan når som helst avslå å samtykke i lagring av informasjonskapsler.

Statistikk

Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til å hente statistikk om hvordan besøkende benytter nettstedet. Ks.no bruker analyseverktøyene Google Analytics og SiteImprove. Vi kan registrere informasjon om enheten du benytter, for eksempel mobil/PC/nettbrett, operativsystem og nettleserversjon. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester som internettadresse (IP-adresse), land, organisasjon (ut fra IP-adresse) og skjermoppløsning. For hver side som vises, lagres i tillegg opplysninger om dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du er på m.m.

Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukerne søker. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester til deg som sluttbruker.

Del/Send videre-tjenesten

Ks.no sin Del/Send videre-tjeneste kan brukes til å videresende eller til å dele artikler fra ks.no på e-post, Facebook og Twitter. Opplysninger om dette logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å sende artikkelen videre til den valgte e-postadresse eller det aktuelle sosiale nett. Vi kan imidlertid ikke garantere at Facebook eller Twitter ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Om du benytter send-videre-funksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre. Dette foregår automatisk. 

«Registering av PAI-data» (Personaladministrativt Informasjonssystem)

KS bruker innsamlede opplysningene til å lage aggregert statistikk, slik som den som ligger på www.ks.no/fravarstall. Vi bruker statistikken til å gi informasjon til kommuner, fylkeskommuner og andre interesserte, til kostnadsberegninger og i vårt arbeid som utviklingspartner for kommunene. Det publiseres ikke tall som gir grunnlag for å identifisere enkeltpersoner. Dette ivaretas gjennom at vi aldri publiserer tall basert på mindre enn 10 årsverk.

Brukere blir registrert med e-postadresse som brukernavn. Denne blir ikke videreformidlet til andre utover KS.

Ta gjerne kontakt med Kommunikasjonsavdelingen på e-post: kom@ks.no hvis du har noen spørsmål.