Etikkprisen 2017

Etikkprisen 2017

Samarbeid om etisk kompetanseheving lyser ut Etikkprisen 2017 for de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Vinneren får 100.000 kroner og et diplom. Prisen deles ut av helse- og omsorgsminister, Bent Høie og styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

Etikkprisen deles ut til en kommune/bydel som gjennom sitt systematiske etikkarbeid bidrar til å styrke brukernes verdighet og integritet gjennom å videreutvikle de ansattes etiske kompetanse og sensitivitet. Formålet med Etikkprisen 2017 er å synliggjøre det systematisk etikkarbeidet som bidrar til å heve den etiske kompetansen, samt stimulere til ytterligere satsing på etikk som en del av tjenestenes kvalitetsarbeid og fagutikling i de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

Søknadsfrist er mandag 16. oktober 2017. De nominerte blir varslet tidlig i november, og den høytidelige tildelingen finner sted i KS-huset i Oslo fredag 8. desember kl 11-15. Den deles ut av fremtredende representanter fra Helse- og omsorgsdepartementet og KS. Utdelingssermonien vil også bestå av kunstneriske innslag både i form av musikk, foredrag ved Vetle Lid Larssen og Leonora Onarheim Bergsjø m.m.

Fyll ut søknadskjemaet i lenken under og send den til koordinator for satsingen og sekretær for fagjuryen, Christine Haga Sørlie: chs@ks.no