KS på Arendalsuka 2018

Hva er Arendalsuka?

Arendalsuka er et årlig arrangement hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Årets Arendalsuke går av stabelen i perioden 13. - 17. august.
KS arrangerer og deltar på flere debatter og seminarer under Arendalsuka.

Høy temperatur i regiondebatten

17.08.2018

- Takk for at vi våknet! Debattleder Terje Svabø kunne konstatere at temperaturen røyk til værs helt fra starten i den store regiondebatten KS arrangerte sammen med Arendalsuka fredag morgen.

Velferdsdebatten: Privatisering engasjerer

16.08.2018

- Velferdsstaten er truet. Men den er ikke først og fremst truet av private aktører, men av middelklassen, sånne som dere. Slik åpnet professor Jørn Rattsø sitt åpningsinnlegg i det store debattmøtet om privatisering av velferdstjenester i Arendalsuka.

Heftig start på siste dag i Arendalsuka

16.08.2018

Finnmark fylkeskommune har sagt nei til å møte kommunalministeren om situasjonen som har oppstått etter at Finnmark fylkesting sa nei til å være med i prosessen for å slå sammen de to fylkene. Men i Arendal møtes de!

Din digitale kommune: trygg nok?

14.08.2018

I dag vil vi både ha nye, digitale muligheter og en enklere hverdag - samtidig som vi krever trygghet og personvern. Hvordan kan vi få i pose og sekk? Arendal kino var fullsatt for Datatilsynet og KS’ debatt om den digitale kommunen tirsdag 14. august.

Teller vi det som virkelig teller?

14.08.2018

Vi har ikke råd til, hverken menneskelig eller samfunnsøkonomisk, at så mange havner utenfor. Når vi vet at det lønner seg å forebygge - hvorfor gjør vi det ikke i større grad?» Hør NAV, KS, en professor og en politiker debattere tema.

Hør podcast direkte fra Arendalsuka

13.08.2018

Vi har ikke råd til, hverken menneskelig eller samfunnsøkonomisk, at så mange havner utenfor. Når vi vet at det lønner seg å forebygge - hvorfor gjør vi det ikke i større grad?

Her finner du KS på Arendalsuka

02.08.2018

KS er hoved- eller medarrangør for 13 arrangementer under Arendalsuka i år. Her er en oversikt over hvor du finner oss.

Den digitale kommune – best for deg?

21.06.2018

Digitale løsninger kan gjøre innbyggernes hverdag enklere og velferdstjenester mer effektive. Hvordan kan kommunene utnytte disse mulighetene og samtidig ivareta innbyggerens rettigheter?

Hva er Arendalsuka?

24.05.2018

Arendalsuka er et årlig arrangement hvor nasjonale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

Snasen - et digitalt læringsspill fra KS Ung

24.05.2018

Har du noen gang lurt på hvordan det er å være rådmann i en kommune? Eller tenkt på hva slags konsekvenser det får om noen bestemmer seg for å bygge et omsorgssenter og ikke en ny skole?

Spis lunsj med KS

16.05.2018

Elefanten i rommet – er mer helgearbeid løsningen for mer heltid i helse- og omsorgsektoren? Dette tema står på programmet når KS inviterer blant annet Norsk Sykepleierforbund, forskere, politkere og ordførere til lunsjdiskusjon.

Spis frokost med KS

16.05.2018

KS arrangerer fem frokostseminarer under Arendalsuka. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag blir det frokost med faglig påfyll på kaféen Drømmeplassen og Tyholmen fra kl. 8.00.

Gunn Marit Helgesen på Arendalsuka 2018

16.05.2018

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, deltar på mange arrangementer under Arendalsuka. Her finner du en oversikt over hva hun deltar på.