Spis lunsj med KS
Kommunale arbeidsgivere har utfordringer med å rekruttere nok sykepleiere og spesialsykepleiere. Det ser vi nærmere på i lunsjen under Arendalsuka. Foto: Flickr

Spis lunsj med KS

I årene som kommer vil vi trenge mange sykepleiere til kommunesektoren. Men vil de jobbe der? På dette lunsjseminaret diskuterer vi hva omdømmet betyr for rekruttering av sykepleiere til kommunene.

Lunsjseminar med KS på Clarion Hotel Tyhomen torsdag 17. august kl. 11.30-12.45.

Behovet for arbeidskraft nå og i fremtiden viser at kommuner har et stort behov for sykepleiere i tiden som kommer. Kommunale arbeidsgivere har utfordringer med å rekruttere nok sykepleiere og spesialsykepleiere. Det viser KS' Arbeidsgivermonitor for 2016. Rådmennene oppgir at sykepleiere er den yrkesgruppen som er vanskeligst å rekruttere.   

Jobber strategisk med rekruttering
På dette seminaret presenterer blant annet to studenter fra Universitetet i Oslo, Prosjektforum, funn fra "Betydningen av omdømmebygging for rekruttering av sykepleiere til kommunesektoren". Der har de blant annet sett på hvordan kommunene jobber strategisk med omdømmebygging for å være attraktive arbeidsgivere for sykepleierstudenter.

Omdømme skapes over tid
- Vi vet at hvordan studentene oppfatter kommunen som arbeidsgiver formes før de begynner å søke etter jobb. Et godt omdømme skapes over tid blant annet ved å levere kvalitet i tjenestene og at kommunene streber etter å være gode praksisarenaer for elever, lærlinger og studenter, sier avdelingsdirektør for arbeidsgiverpolitikk i KS, Anne-Cathrine Hjertaas. Ved å jobbe systematisk og langsiktig med omdømmebygging rettet mot målgruppene, blir det lettere å rekruttere dyktige kandidater når man trenger det.

KS har blant annet fått ansvaret for å gjennomføre prosjektet "Økt rekruttering av sykepleiere og helsefagarbeidere til helse- og omsorgstjenestene i kommunene".

På lunsjseminaret spør vi deltakerne: Hva skal til for å styrke kommunesektorens omdømme hos sykepleierstudenter og hva skal til for å rekruttere flere sykepleiere til kommunene?

Det blir tid til innlegg fra ulike rekrutteringsprosjekter, kommuner og en debatt med styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, og forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By.

Områdedirektør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø, er møteleder.