Professor i digital kultur til KPT
Jill Walker Rettberg er professor ved Universitetet i Bergen og forsker på digital kultur. Foto: Eivind Senneset, UiB

Professor i digital kultur til KPT

Hva gjør digitaliseringen med oss? Og hva skjer med de som faller utenfor? Til årets KPT kommer professor i digital kultur, Jill Walker Rettberg, for å snakke om hvordan digitaliseringen endrer samfunnet - og oss som individer.

Den australske UiB-professoren Jill Walker Rettberg forsker på digital kultur og er ikke redd for å ta nye veier. Allerede i år 2000 startet hun sin egen forskningsblogg, og siden 2016 har hun brukt Snapchat for å formidle forskning (brukernavn: jilltxt).

Walker Rettberg har de siste årene særlig studert hvordan vi som mennesker lar oss påvirke og til dels styre av nye digitale løsninger. Vi kjenner godt til konseptet «selfie», men hvordan uttrykker vi oss selv gjennom teknologien? Og - lar vi oss styre av teknologien?

Som innleder på årets Kommunalpolitisk toppmøte utfordres Rettberg på problemstillinger om digitalt utenforskap: Hva skjer med de som ikke mestrer de nye digitale løsningene? Hvordan kan vi sørge for at gapet mellom samfunnet og de som faller utenfor blir mindre?

Kommunalpolitisk toppmøte 2018
Kommunalpolitisk toppmøte (KPT) 20. mars 2018  skal handle om hvordan digitalisering i kommunesektoren påvirker innbyggernes liv. Les mer om KPT 2018

Dag-Henrik Sandbakken

Dag-Henrik Sandbakken

Fagsjef - KS Folkevalgtprogram, medlemsservice, eierskap