Digitalisering engasjerte over 600 toppledere
Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen åpnet Kommunalpolitisk toppmøte 2018. Foto: KS

Digitalisering engasjerte over 600 toppledere

- Digitalisering handler ikke først og fremst om teknologi og duppeditter, men om å løse oppgaver på nye måter, til beste for innbyggerne, sa styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, da hun åpnet Kommunalpolitisk toppmøte 2018.

På Kommunalpolitisk toppmøte 2018 (#KPT2018) samles mer enn 600 ordførere, rådmenn og andre kommunale toppledere. Temaet for årets toppmøte er digitalisering, og overskriften for dagen er “Ingen grunn til panikk”. Noen har ment at tittelen sender feil signaler, men det er det ingen grunn til, sa Helgesen i sin åpningstale: 

- Tvert imot! Når vi setter digitalisering som overskrift og hovedtema for Kommunalpolitisk toppmøte - og for Rådmannssamlingen i morgen - er det nettopp et kraftig uttrykk for at vi tar utfordringene på alvor, sa Helgesen. 

- Det er to grunner til at vi valgte denne overskriften på disse dagene: Den første er at panikk gjerne oppstår i kriser - og vi har ingen krise. Den andre grunnen er at den som har panikk gjør dårlig arbeid og tar irrasjonelle og feilaktige avgjørelser. For politikere og ledere i kommuner og fylkeskommuner handler digitalisering om å ta i bruk nye virkemidler, og å løse oppgaver på nye og mer effektive måter. Det handler om å drive aktivt innovasjonsarbeid selv, og å lære av de beste. Slik har kommunene jobbet hele tida, sa Gunn Marit Helgesen.


Silvija Seres, matematiker og teknologiekspert, holdt et innlegg om "Når makten og kapitalen konsentreres til store multinasjonale selskaper – hva skjer da?"


Hvilke muligheter og utfordringer gir digitaliseringen våre nordiske demokratier?
Dagfinn Høybråten, generalsekretær Nordisk ministerråd
 

Monica Mæland Kommunal- og moderniseringsminister 


Jonas Gahr Støre, leder i Arbeiderpartiet

Se bilder fra Kommunalpolitisk toppmøte her