Forskyver digitaliseringen makten vekk fra de folkevalgte?
På Kommunalpolitisk toppmøte får du høre Silvija Seres i diskusjon med blant andre statsminister Erna Solberg om hvordan digital utvikling utfordrer lokaldemokratiet. Foto: Scanpix.

Forskyver digitaliseringen makten vekk fra de folkevalgte?

Teknologien skaper samfunnsendringer vi ikke klarer å ta inn over oss, mener matematiker og teknologiekspert Silvija Seres. Til Kommunalpolitisk toppmøte vil hun utfordre statsminister Erna Solberg på nettopp dette.

Silvija Seres er matematikeren, teknologieksperten og investoren som vokste opp i kommunistiske Jugoslavia, men som flyttet til Norge og har siden snakket varmt om norske verdier. Selv om hun er teknologioptimist, er det fremdeles mye Seres mener er utfordrende.

I et intervju med Aftenposten høsten 2017 uttalte Seres at det bare er humanitet som kan gi oss de riktige avgjørelsene

«Teknologien er et utrolig kraftig våpen. Men den er bare et våpen, et verktøy, den skal ikke styre oss. Problemet er at vi går i større og større grad mot et selvkjørende samfunn hvor teknologien delegeres oppgaver jeg mener er grunnleggende humane. Og det er bare vår humanitet som kan gi oss de riktige avgjørelsene. Noen områder må vi ikke gi ifra oss, hverken til det store utland eller til de kunstig intelligente superhjernene».

Politikerne må komme på banen!
Med mye usikkerhet knyttet til digitalisering og morgendagens løsninger vil Silvija Seres ha norske politikere på banen.

Bli med på Kommunalpolitisk toppmøte 2018 og hør Silvija Seres utfordre både statsminister Erna Solberg, generalsekretær i nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten og ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen på disse spørsmålene.

Om Silvija Seres
Silvija Seres er forsker og matematiker med stort interesse for grunderskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Seres er President i Polyteknisk Forening.

Les mer om Silvija Seres

Kommunalpolitisk toppmøte 2018
Kommunalpolitisk toppmøte (KPT) 20. mars 2018  skal handle om hvordan digitalisering i kommunesektoren påvirker innbyggernes liv. Les mer om KPT 2018

Se bilder fra Kommunalpolitisk toppmøte her